Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:25 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Replica Hora mare intre infractori, politisti si functionari ai Primariei Mangalia - Clanul Beinur, facut „ca la Nufarul" de Parchetul General

ro

13 Oct, 2010 11:55 1453 Marime text

Celebrul Beinur Nuredin, fratele său, mai mulţi parteneri de-ai lor de afaceri, doi funcţionari de la Urbanism din Primăria Mangalia şi doi poliţişti au fost reţinuţi ieri de către procurorii bucureşteni, în urma unei acţiuni care a vizat cinci localităţi din ţară. Chiar dacă la prima vedere pare a fi rodul nenumăratelor plângeri făcute de Marian Mocea, adversar declarat al lui Beinur, cazul este mult mai complex şi îl va viza, chiar dacă nu pentru moment şi pe sus-amintitul Mocea. Oprindu-ne asupra oamenilor legii implicaţi în acest dosar, este vorba despre comisarul şef Cristinel Niţoi, adjunctul Poliţiei Neptun, şi subcomisarul Gabriela Iacob, şefa Biroului Poliţiei Rutiere Mangalia, dar care a activat la Biroul Judiciar Mangalia. Aceştia au trebuit să dea cu subsemnatul la Parchetul General în dosarul clanului Nuredin Beinur, surse din rândul anchetatorilor susţinând că cei doi ar putea fi puşi sub acuzare pentru abuz în serviciu şi favorizarea infractorului.

Înainte să fie reţinut, Niţoi îl fila pe Beinur!

Deocamdată, poliţiştii nu sunt acuzaţi de nimic, iar lucrurile sunt mult mai complicate decât par la prima vedere. E suficient să amintim doar faptul că Niţoi l-a filat ani la rând pe Beinur, fiind astfel poliţistul care îl cunoaşte cel mai bine pe controversatul afacerist. Cel mai probabil, în eventualitatea în care nu există şi alte informaţii ţinute bine sub cheie, comisarul şef Niţoi pare să fi căzut la mijloc în conflictul dintre Beinur şi Marian Mocea, cei doi foşti bun prieteni ajungând în prezent duşmani de moarte, mai ales după ce ultimul a întocmit zeci de plângeri penale împotriva fostului său partener. De altfel, poliţiştii şi procurorii bucureşteni vor lua la puricat şi afacerile lui Mocea, de la „descălecarea" acestuia în Mangalia, dar şi modalitatea în care Beinur şi-a dezvoltat afacerile din sudul litoralului. Ancheta va viza inclusiv Primăria Mangalia, respectiv condiţiile în care administraţia locală i-a atribuit lui Beinur mai multe terenuri în municipiu şi staţiunile limitrofe. Astfel, Emil Hanganu şi Cătălina Mitu au fost şi ei săltaţi de procurori, fiind audiaţi cu privire la diverse autorizaţii, avize şi chiar amenzi acordate fie lui Beinur, fie lui Mocea. Reamintim că investigaţiile în ceea ce-l priveşte pe Beinur nu sunt chiar recente, descinderi asemănătoare fiind efectuate şi la sfârşitul lunii august, tot de către poliţiştii bucureşteni, în mai multe cluburi controlate de clanul Beinur Nuredin.

Coincidenţă sau nu, Mocea a dispărut de vreo 2 săptămâni din Mangalia

În prezent, contrar aşteptărilor, situaţia este destul de calmă la Mangalia. Comandantul Poliţiei Mangalia, comisarul şef Nicolae Pescaru, ne-a declarat că nu s-au luat măsuri speciale după reţinerea lui Beinur. „Dacă mişcă vreunul, îl săltăm şi-l băgăm la puşcărie. Cu mine aici, nici Beinur, nici Mocea nu au mişcat, nu am mai avut probleme cu ei. Pe la Neptun au avut ei neînţelegeri, cu nişte terenuri, dar nu intră în raza mea de competenţă. La Mangalia, şi când i-a dat o palmă peste ceafă consilierului Maganu, lui Beinur i-am făcut imediat dosar penal, chiar dacă Maganu nu a făcut plângere. Din partea mea, dacă cei de la Bucureşti au probe şi cred că ştiu ei ce fac, să-i bage 20 de ani la puşcărie, pe toţi. Şi pe poliţiştii care s-au dat de partea lor, că ştiu foarte bine cine se tot ducea pe la ei, la terase. La mine, am făcut procese verbale, semnate de toţi poliţiştii, că nu au voie să se vadă cu Beinur sau Mocea, pe terase sau în alte locuri. Dacă au ceva de aflat, să-i cheme la poliţie şi atât", ne-a mai spus Pescaru. Şeful Poliţiei Mangalia ne-a confirmat însă şi un alt amănunt interesant, legat de cine pe cine face în războiul dintre Beinur şi Mocea: Marian Mocea nu a mai fost văzut de vreo două săptămâni prin Mangalia. Revenind la evenimentele petrecute ieri, precizăm că au fost efectuate 19 percheziţii în Bucureşti, Constanţa, Mangalia (în total, 6 percheziţii la malul mării), Ilfov şi Sibiu, care vizează săvârşirea de fapte de şantaj, evaziune fiscală sau delapidare de către membrii clanului Nuredin Beinur, după cum se arată într-un comunicat al Parchetului General. 16 persoane au ajuns ieri la Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru audieri şi ulterior la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Acţiunea se înscrie în cadrul cercetărilor care se desfăşoară cu privire la membrii "clanului Nuredin Beinur„ şi vizează săvârşirea de infracţiuni grave, precum şantaj, abuz în serviciu, evaziune fiscală, delapidare şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice", se arată în comunicatul remis de Parchetul General. Precizăm că la acţiune au participat poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR, precum şi poliţişti din cadrul Institutului de Criminalistică, SIAS - IGPR, DGPMB şi IPJ Sibiu, precum şi din cadrul DGA. Ca un ultim detaliu interesant, acuzaţiile de şantaj (mai pe româneşte, solicitarea unor taxe de protecţie), ultrajul şi tulburarea ordinii publice sunt exact acuzaţiile aduse de Mocea lui Beinur în cele aproape 20 de sesizări penale făcute din primăvara acestui an.
Vom reveni.

www.replicaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii