Replica Greavu a dat in judecata Apele Romane sa-i salveze pielea lui Mitrea?
Replica:Greavu a dat in judecata Apele Romane sa-i salveze pielea lui Mitrea?
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral continuă licitaţiile pentru închirierea sectoarelor de plajă care încă nu au fost adjudecate. Cea de-a doua etapă pentru transmiterea dreptului de folosinţă a plajei Mării Negre pentru unul sau mai multe sezoane estivale se desfăşoară în perioada 11-14 aprilie a.c. Sorin Greavu, deţinătorul Romned, a declarat, în exclusivitate pentru „Replica", faptul că deja a acţionat în judecată instituţia controlată de pedelistul Marian Mitrea pe motiv că ar fi fost eliminat din cursă pe nedrept. Şi asta pentru că subalternii lui Mitrea au concluzionat că Hotel Parc, unul dintre hotelurile care la prima rundă se asociase cu Greavu, figura cu datorii la stat şi au decis să-l descalifice pe deţinătorul Romned.
Conform lui Sorin Greavu, Hotel Parc nu a avut problemele invocate de organizatorul licitaţiei, fapt pentru care s-a gândit să-i facă o bucurie lui Mitrea. „Nu voi participa la a doua rundă a licitaţiei pentru că am acţionat instituţia (Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral -n.r.) în judecată pe motiv că ceea ce au susţinut ei nu este adevărat şi aştept pronunţarea instanţei. În cazul de faţă, nu contează ce spune Greavu, singura dovadă palpabilă este certificatul de atestare fiscală. În certificatul fiscal există punctul A în care se precizează că (Hotel Parc -n.r.) are de dat 26.980 lei şi punctul B în care se spune că (Hotel Parc -n.r.) are de primit 299.913 lei. Numai cei cu rea intenţie puteau să omită punctul B. Când ai numai datorii, nu mai există punctul B. Datorii înseamnă să ai numai de dat nu şi de luat. În cazul de faţă Hotel Parc avea de luat (bani -n.r.) şi nu de dat. Pentru ca lucrurile să fie clare pentru toată lumea, am făcut o adresă la Fisc prin care solicitam să ne spună care este situaţia Hotelului Parc. Avem toate hârtiile necesare care demonstrează că situaţia nu este aşa cum au expus-o dânşii (angajaţii din subordinea lui Marian Mitrea -n.r.), motiv pentru care nu aveau dreptul să mă descalifice. Conform caietului de sarcini, firmele care înregistrează datorii la stat nu pot participa la licitaţie. Romned a participat la licitaţie, nu aveam şi nu am datorii la stat, deci nu puteau să mă descalifice. Certificatul de atestare fiscală a fost depus la dosar, fără el nu puteam participa la licitaţie, şi orice expert contabil vede că firma Parc Mamaia nu avea datorii la stat", a declarat, pentru „Replica" de Constanţa, Sorin Greavu, deţinătorul Romned.
Mamaia SA licitează din nou
Pe de altă parte, reprezentanţii Complexului Palas-Pelican - firmă care a câştigat în faţa Romned un sector de plajă din Mamaia - susţin că documentele depuse de Greavu nu au fost temeinic verificate, iar acesta este motivul pentru care firma lui Sorin Greavu nu a fost descalificată de la bun început. Acelaşi hotelier susţine că „unul dintre asociaţii Romned la licitaţii are datorii". La fel, şi surse din cadrul SC Mamaia SA spun că descalificarea Romned & asociaţii s-a datorat restanţelor la stat. „Mamaia SA a fost descalificată de la prima rundă de licitaţii pe motiv că există o datorie la stat. Societatea a depus însă la dosar un document prin care demonstrează că Mamaia SA este în instanţă cu această datorie. Plaja pentru care se înscrisese Mamaia SA a fost adjudecată, în condiţiile în care a fost ignorat documentul în cauză, de Romned şi asociaţii săi. Ulterior, Mamaia SA a primit de la ABADL un document prin care ni se aducea la cunoştinţă că şi asocierea din care face parte Romned este descalificată pentru datorii. Prin urmare, se reia licitaţia, pe 11 aprilie. Vom participa din nou, este vorba doar despre porţiunea de plajă aferentă hotelului Mamaia din staţiunea cu acelaşi nume", au spus reprezentanţii Mamaia SA. Având în vedere informaţiile oferite şi de o parte, dar şi de cealaltă, cât şi faptul că Mitrea şi Greavu nu sunt inamici, ba dimpotrivă, se poate specula că procesul intentat de patronul Romned este unul „la derută", probabil pentru a salva scaunul de director general al pedelistului, după gafele de la licitaţii.
De ce a fost eliminată Mamaia SA de la prima rundă de licitaţii, potrivit ABADL
Reamintim faptul că în perioda 16.03 - 20.03.2011, au fost ofertate 72 de sectoare de plajă din cele 150 sectoare scoase la licitaţie. Conform reprezentanţilor Apelor Române, din cele 177 oferte depuse au fost adjudecate 52 de sectoare de plajă pentru două sezoane estivale şi 6 sectoare de plajă pentru un sezon estival. „Pe 9 sectoare de plajă a fost depusă o singură ofertă, iar pe 5 sectoare de plajă au fost depuse câte două oferte din care un ofertant a fost descalificat, urmând a se relua procedura de licitaţie pentru atribuirea contractelor de închiriere. De menţionat este faptul că au fost descalificate mai multe firme care nu se încadrau în criteriile stabilite pentru licitaţie. Spre exemplu, SC Mamaia SA, având Hotel Mamaia, a fost descalificată întrucât în certificatul de atestare fiscală figura cu debite la bugetul de stat", au susţinut reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral.
Vom reveni.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp