Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:32 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Telegraf PDL îşi impune Legea pensiilor prin fals grosolan

ro

17 Sep, 2010 16:22 967 Marime text
UN PARLAMENTAR PDL - DOUĂ VOTURI. Înţelegerile antamate de portocalii în culise au făcut ca încă o Lege crucială pentru români să treacă de Camera Deputaţilor în forma măcelărească propusă de Executivul Boc 5. Este vorba despre Legea pensiilor, care a fost votată în prima cameră sesizată fără a ţine cont de amendamentele propuse de comisiile de specialitate formate din deputaţi. Miercuri noaptea, Legea pensiilor a fost votată prin fraudă. La scrutin au fost prezenţi în jur de 100 de deputaţi, iar votul final trebuia amânat din cauza lipsei cvorumului de şedinţă, care este de 168 de deputaţi. Sfidând evidenţa, preşedintele Camerei, Roberta Anastase, şi secretarul de şedinţă, Sever Voinescu (PDL), au supus legea la vot şi au numărat 175 de deputaţi. În documentele oficiale va apărea următorul rezultat la votul final dat pe Legea pensiilor unitare: 170 de voturi pentru, 2 contra şi 3 abţineri. Acest rezultat este însă unul fals, măsluit cu bună ştiinţă de tandemul Roberta Anastase - Sever Voinescu şi acceptat de deputaţii PDL, UDMR, independenţi şi cei ai minorităţilor naţionale. La momentul votului final pe lege, în plen erau, cu indulgenţă, 100-110 deputaţi, deşi este posibil ca în numărătoarea efectuată de noi să fi intrat şi persoane din staff-urile tehnice.

DEFECŢIUNE SUSPECTĂ A VOTULUI ELECTRONIC. Şedinţa maraton a început miercuri la ora 10.30 şi s-a terminat la miezul nopţii. După circa 9 ore de şedinţă extrem de tensionată, la ora 21.55, Opoziţia - deputaţii PNL şi PSD - a părăsit lucrările plenului, refuzând să gireze votarea punctului de pensie în varianta guvernului (Opoziţia propunea valoarea punctului de pensie la 45% din valoarea salariului mediu brut, în timp ce în varianta guvernului era de 38-39% - n.r.). După 40 de minute în care s-a votat utilizându-se sistemul electronic, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a invocat o defecţiune a sistemului electronic de vot şi a solicitat trecerea la votul prin ridicarea mâinii. Este pentru a patra oară în acest an când, la legi importante, după ce Opoziţia părăseşte sala de şedinţe, Mircea Toader invocă defecţiuni la sistemul electronic şi se trece la votarea prin ridicarea mâinii. Aici este vorba de o şmecherie utilizată de PDL atunci când constată că în plen nu sunt suficienţi deputaţi pentru atingerea cvorumului de şedinţă. Anastase a anunţat rezultatele scrutinelor în crescendo: a început cu 90 de deputaţi prezenţi, a urcat apoi la 120-130, după care, când s-a apropiat votul final, a ajuns pe la 160-170. Astfel, punctul de pensie rămâne la 38% din salariul mediu, iar 65 de ani este vârsta de pensionare unică pentru femei şi bărbaţi.

DIN NOU LA CURTEA CONSTITUŢIONALĂ. După noul fals oficial înregistrat de PDL în Parlament, atât PSD cât şi PNL au anunţat că vor ataca la Curtea Constituţională (CC) legea pedelistă. De asemenea, magistraţii au evidenţiat că guvernanţii nu au ţinut cont în Legea pe care au promovat-o de decizia CC privind caracterul constituţional al pensiilor magistraţilor şi implicit imposibilitarea micşorării acestora printr-o lege.

www.telegrafonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii