Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:55 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Dosarul de coruptie al primarului Mazare, din amanare, in amanare

ro

09 Sep, 2010 14:52 1361 Marime text

Nume grele puse la "adapost" de catre avocati

Primarul Constantei, Radu Mazare, a facut cariera din a fenta instanta. Curtea de Apel Bucuresti a amanat, miercuri, din nou, pentru 6 octombrie, procesul in care primarul Constantei, Radu Mazare, este judecat pentru coruptie, alaturi de alti functionari, dupa ce avocatii au facut o cerere de recuzare a instantei, pe motiv ca judecatorul nu s-a pronuntat pe exceptiile invocate. Radu Mazare s-a prezentat la termenul procesului si, la intrarea in institutie, a tinut sa precizeze ca amanarile din dosar se datoreaza problemelor procedurale invocate de catre aparatori. „Avocatii au ridicat exceptii de neconstitutionalitate, insa, pentru ca instanta intentiona sa amane pronuntarea pe exceptii si sa treaca la citirea rechizitoriului, aparatorii au facut o cerere de recuzare", a declarat Mazare, la iesirea din sala de judecata. Reamintim ca dosarul de coruptie al primarului Radu Mazare a ajuns in instanta in octombrie 2008, de atunci avand loc mai multe infatisari, procesul amanandu-se, de fiecare data, din motive de procedura, pentru a se depune anumite acte sau din cauza conditiilor meteorologice.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a 37 de inculpati in legatura cu restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane de euro, prejudiciu in dauna municipiului Constanta)", potrivit unui comunicat al D.N.A. remis in octombrie 2008. Astfel, au fost trimisi in judecata membrii Comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul Primariei Constanta: Radu Stefan Mazare, primarul municipiului Constanta, Nicusor Constantinescu, fost consilier municipal, Constantin Racu, fost director al Directiei Administratie Publica, Daniela Ramona Dospinescu, directorul Directiei Patrimoniu, Ion Marica, directorul Directiei Tehnic Investitii, Dan Miron, fost consilier municipal, si consilierii juridici Cristian Talpau, Nora Alina Chirca si Bogdan Ghitulescu. In sarcina acestora s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu obtinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, de fals intelectual, in forma continuata, si de asociere pentru savarsirea de infractiuni.

 Au mai fost deferiti justitiei functionari din Primaria Constanta: Andrei Sozanski, Gratiela Rusu, Gabriela Radu, Claudia Cealera, in sarcina carora s-au retinut infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie. De asemenea, au fost trimisi in judecata functionari din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta: Luminita Calatoru si Silvia Stanciu, in sarcina carora s-au retinut infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie. In acelasi timp, mandatarii Georgica Giurgiucanu, Emil Dragos Savulescu, Rasvan Mircea Tudorache si Nicula Nejloveanu au fost trimisi in judecata, pentru complicitate sau pentru instigare la infractiunile savarsite de catre persoanele mai sus-mentionate.

In acelasi dosar, dau cu subsemnatul notarii publici Aurel-Jean Andrei, Cristina Budei si Ruxandra-Luminita Darie, sotia vicepresedintelui C.J.C., si Nicusor Constantinescu, acuzati de infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie, care au ajuns si ei in fata judecatorilor, asemenea mostenitorilor persoanelor indreptatite, Elena Stefanescu si Laura Mariana Lese, acuzati de complicitate la infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie.

Potrivit informatiilor facute publice de catre D.N.A., in calitate de cesionari cumparatori de drepturi succesorale, au fost trimiti in judecata Viorel Pana, Valentin Gheorghe Ionescu, prin firma sa Habitat si Ambient S.A., Cristian Borcea si Camboianu Mihai, Bogdan Gabriel Sandu, prin S.C. Holland Development Group S.A., si Daniel Ene, Marius Puscasi, Carmen Puscasi si Mihai Sergiu Ceacireanu, ca persoana fizica si prin firma sa New Home Construct S.A., pentru complicitate la infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie. Evaluatorul agreat de catre Primaria Constanta, Alin Horatiu Dima, a fost trimis in judecata pentru complicitate la infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie. De o soarta similara au avut parte si Paraschiva Barbu, Alexandru Octavian Serban si Basarab Popa, prin firmele lor Pomacost S.A. si Aqualand S.A., acestia fiind obligati sa raspunda pentru complicitate la infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie.

http://www.uups.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii