Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:48 07 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambulanta asteapta solutii pentru sezonul estival

ro

02 Mar, 2010 03:46 1896 Marime text
ambulanta_vasile_popescu_01.jpgNumărul echipajelor de ambulanţă pe tură a scăzut, din cauza neplăţii orelor suplimentare. Ministerul Sănătăţii trebuie să vină cu o rezolvare, mai ales că se apropie vara, şi sutele de mii de turişti.

Neplata orelor suplimentare pentru personalul de pe ambulanţe a cauzat adevărate probleme în mai multe regiuni ale ţării. Reprezentanţii Federaţiei Naţionale „Ambulanţa" spun că din cauza acestui lucru, automat se reduce numărul de echipaje de ambulanţă pe tură, iar timpul de ajungere la cazuri creşte. Cu această situaţie se confruntă şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa (SJA), însă adevăratele probleme vor începe odată cu startul sezonului estival când sute de mii de turişti vor ajunge la malul mării. Directorul SJA Constanţa, dr. Vasile Popescu a precizat că momentan în judeţul nostru situaţia este ţinută sub control, chiar dacă avem mai puţine echipaje pe tură, deoarece avem şi SMURD-ul care preia o parte dintre cazurile grave. Totuşi, acesta a atras atenţia că odată ce turiştii vor ajunge pe litoral, opt staţii sezoniere de Ambulanţă vor fi deschise. Dr. Popescu a precizat că speră ca Ministerul Sănătăţii (MS) să găsească totuşi o soluţie pentru Constanţa. În acest sens deja a făcut o solicitare MS. Directorul SJA Constanţa spune că nu vede decât două soluţii pentru ca activitatea din lunile de vară să se desfăşoare normal. Una dintre ele ar putea fi acordarea orelor suplimentare, iar cea de-a doua, angajarea unui anumit număr de asistenţi şi ambulanţieri.

Recent, la SJA Constanţa au fost deblocate patru posturi de asistenţi care deja s-au şi ocupat. Totuşi, personalul este insuficient iar acest lucru se va vedea mai ales la vară. SJA aşteaptă însă un răspuns pozitiv din partea MS, însă Ministerul Finanţelor se pare că este cel care va decide, până la urmă, ce eforturi financiare se pot face şi ce nu: „Din partea Ministerului Sănătăţii avem toată înţelegerea şi face tot efortul de a suplimenta personalul sau de a elabora un act normativ pentru plata orelor suplimentare în Serviciile de urgenţă în anul 2010. Din discuţiile avute cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii în 23.02.2010, am înţeles că se opun reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice", se arată într-un comunicat al Federaţiei „Ambulanţa".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii