Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:02 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avem situaţia completă de la CFR Ce trenuri de Constanţa au fost prinse în coşmarul alb

ro

11 Feb, 2012 00:00 3743 Marime text
07_cfr_tren_inzapezit.jpgUn adevărat coşmar, cum vezi numai în filmele cu scenarii apocaliptice, au trăit românii care au avut ghinionul să călătorească cu trenurile CFR în ultimele săptămâni, când vijelia, zăpada şi gerul au pus stăpânire pe toată ţara.

La sfârşitul lunii ianuarie, mai exact pe data de 30, trenul care călătorea pe ruta Tulcea - Constanţa a rămas blocat din cauza zăpezii în localitatea constănţeană Mihai Viteazu. Garnitura pe ruta Tulcea - Constanţa plecase la ora 8.16 şi urma să ajungă la destinaţie la ora 12.41, însă a rămas înzăpezită în jurul orei 10.30, în dreptul localităţii Mihai Viteazu. Locomotiva nu a mai putut să-şi continue drumul din cauza troienelor de zăpadă adunate pe linia ferată. În tren se aflau 20 de călători, care au fost preluaţi de către reprezentanţii Primăriei Mihai Viteazu. Ulterior, aceştia au ajuns la destinaţie (Constanţa) cu ajutorul unei maşini de la jandarmi. Pe data de 6 februarie, două trenuri îndrumate din staţia Constanţa, IR 1631-2 Constanţa - Bucureşti Nord - Oradea şi IR 1682 Constanţa - Bucureşti Nord nu au ajuns la destinaţie din cauza blocării liniei curente în zona staţiei Lehliu (Săruleşti - Mostistea) de un tren de marfa înzăpezit. Trenul IR 1631-2 Constanţa - Bucureşti Nord - Oradea, cu 253 de pasageri, a ajuns în staţia Feteşti, unde după patru ore a plecat ca tren 12390 pe ruta suplimentară Feteşti - Făurei - Buzău- Ploieşti - Oradea. În aceeaşi zi, din staţia Bucureşti Nord au fost îndrumate spre Constanţa trenurile IR 1681 Bucureşti Nord - Constanţa şi IC 583 Bucureşti Nord - Constanţa, întoarse la staţia de domiciliu din cauza viscolului. Trenul IR 1682 Constanţa - Bucureşti Nord, cu 422 de călători, a ajuns în Lehliu. Din cauză că linia curentă era blocată de un tren de marfa, pasagerii au fost transbordaţi şi transportaţi în continuare până la Bucureşti în şase autocare puse la dispoziţie de Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători „CFR Călători". Reprezentanţii companiei feroviare nu au încă un răspuns concret la întrebarea „cine se face vinovat de situaţiile create?". „În acest moment, se analizează la nivelul SNCFR CFR Călători SA şi al Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA (Infrastructură) modul cum a fost gestionată situaţia de criză creată din cauza căderilor abundente de zăpadă şi a viscolului din această perioadă", a precizat Gabriel Horia Ţăranu, directorul Sucursalei Transport Feroviar Călători (STFC) Constanţa.

Între altele, până când şefii de la CFR Călători vor găsi vinovatul, directorul general al ANM, Ion Sandu, a anunţat că de pe 13 februarie vin iar ninsorile. Acesta a precizat că, începând de luni, va ninge din nou în România, dar a declarat că nu se poate spune de pe acum cât de puternic va ninge sau cât de tare va sufla vântul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii