Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banias, în calitate de făptuitor (video)

ro

15 Dec, 2010 01:35 1663 Marime text
dosar_banias2.jpgSenatorul Mircea Banias apare în calitatea de făptuitor în dosarul în care un afacerist albanez şi doi directori de la UCM Reşiţa sunt acuzaţi că ar fi încercat să jefuiască bugetul statului cu suma de 60 de milioane de euro. În plus, procurorul care se ocupă de dosar a emis mandate de interceptare a convorbirilor telefonice. Senatorul constănţean neagă însă orice implicare în acest caz.

dosar_banias1.jpgSenatorul Mircea Banias are calitate de făptuitor în dosarul în care sunt cercetaţi doi directori ai UCM Reşiţa şi un om de afaceri libanez. Procurorul DNA, Gheorghe Bocşan a arătat, în susţinerea recursului împotriva lăsării în libertate a directorului Consiliului de Administraţie al UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu, că în dosar este cercetat şi senatorul Mircea Banias. Mai mult, reprezentantul DNA a arătat că s-au obţinut autorizaţii de interceptare a convorbirilor. Liderul PD-L a declarat, săptămâna trecută, la ultima şedinţă a PDL Constanţa, că nu are nicio legătură cu acest dosar.

"Mircea Banias este implicat în aceste infracţiuni. Operează un caz de indivizibilitate între Mircea Banias şi restul persoanelor cercetate. Mircea Banias are calitate de făptuitor, iar pe numele său s-au emis mandate de interceptare a telefonului", a motivat procurorul DNA în faţa celor cinci judecători.

Bocşan a susţinut că prima instanţă care a analizat propunerea de arestare în cazul directorului general al UCM Reşiţa a subevaluat implicarea sa în acest caz. Procurorul a acuzat că s-a încercat "jefuirea" bugetului de stat cu suma de 60 de milioane de euro de către omul de afaceri libanez Said Baaklini şi că cei doi directori de la UCM Reşiţa "nu au făcut nimic să împiedice acest lucru". Bocşan a adăugat că din unele interceptări telefonice desecretizate şi depuse la dosar ar reieşi şi modul în care Adrian Preda "punea la cale" mecanismul fraudei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii