Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bazin nou la Sanatoriul Balnear Techirghiol (video)

ro

16 Feb, 2011 00:00 14862 Marime text
Inaugurare_Techirghiol1.jpgPrefectul Constanţei, Claudiu-Iorga Palaz, a participat astăzi la inaugurarea noului bazin de la sanatoriul balnear Techirghiol. După ce panglica a fost tăiată, pacienţii care au aşteptat nerbdători au avut ocazia să înceapă tratamentele în piscina proaspăt renovată. Şi surprizele pentru ei nu se termină aici, pentru că ziua de Sfântul Valentin se va incheia cu saună, masaj şi împachetări cu nămol.

O piscină nou nouţă plină cu apă sărată şi petale de trandafir. Asta au primit în dar de ziua îndrăgostiţilor pacienţii de la Sanatoriul Balnear Techirghiol. Evenimenul a avut loc în prezenţa prefectului judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, care a fost şi cel care a tăiat panglica. Reprezentantul guvernului în teritoriu susţine că reabilitarea bazinului era absolut necesară . După inaugurare, bazinul a fost luat cu asalt de primele paciente. Femeile sunt acum încantate de tratamentul pe care îl primesc. Şi asta nu e tot femeile vor avea parte şi de alte surprize
placute: saună, masaj sau împachetări cu namol. Piscina sanatoriului techirgiol a fost construită în anii 60 şi de atunci nu a mai fost niciodata reabilitată. Pentru a reduce cheltuielile, conducerea sanatoriului a decis ca toate reparaţiile să fie făcute cu angajatii proprii. În apa sărată a piscinei, încălzită la 33-34 grade se execută programe de gimnastică pentru mai mult de 300 de bolnavi pe zi, dar se asigură şi lucrul individual în bazin pentru pacientii la care se impune acest lucru. Fiind dispusă pe două niveluri, în întreaga bază de tratament se pot trata până la 800 de pacienţi şi se pot realiza peste 2500 de proceduri zilnic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Catalin 08 Feb, 2014 14:43 Trebuie sa merg de luni la tratament, dar dupa postarile d-lui Stoianovici cred ca ma mai gandesc, mai ales in perioada asta rece. Daca mai aveti alte informatii utile si recente, v-as fi recunoscator sa ni le impartasiti. Multumesc!
  • Coco Stoianovici 07 Feb, 2014 21:11 Singurul calificativ care poate fi acordat acetei unitati este EXECRABIL Pe scurt: Inca de la intrarea in parcare, te abordeaza doi bodygardzi care iti spun ca parcarea costa 10 lei/zi, dar daca aranzezi cu ei, te costa jumatate.Incerci sa dai banii, te trag afara din zona videocamerelor si iau banii....OK Mancarea este infecta, putina, iar in sala de mese este ger.Sunt cel mult 15 grade si toata lumea vine la masa cu paltonul. Canile cu ciorba au o zeama galbuie si transparenta iar pe fundul canii abia gasesti o lingurita cu orez.Seara se dau invariabil eugenii.(n-am mai mancat eugenii de pe vremea lui Ceausescu).Felul doi este de cele mai multe ori necomestibil. Ospataritele manipuleaza feliile de paine cu mainile murdare, iti trantesc felii de paine numarate cu mana direct in cosul de pe masa. Am cumparat bonuri de acces la internet pentru reteua wifi in mai multe randuri, dar nu m-am putut loga.Am chemat specialistul hotelului, care habar nu avea, a gandacit ici-colo, a spus ca ii va chema pe cei de la Bucuresti si a ramas ca in tren.Mi-a spus ca oricum, daca as reusi sa ma loghez, viteza este foarte mica –doar pentru mail si nu pot lucra pe internet.Biletele de internet cumparate-cate un bilet pentru 5 ore de internet, le-am aruncat la cos.La fiecare 5 ore am inteles ca se schimba parola, ca cei care doresc internet sa mai cumpere un bilet de la receptie.Cred ca este singurul hotel din Romania la care se cumpara accesul la internet. Persoana care face programarea pentru tratament, a panificat cate 2-3 persoane la acelasi aparat si aceeasi ora astfel ca stai la coada pana innebunesti iar in final pierzi alte proceduri din cauza intarzierii. Toate asistentele sunt nervoase din cauza acestui haos si singurul cuvant pe care il auzi cand te prezinti la ora programata pentru tratament este: ASTEPTATI.Si astepti... astepti si iar astepti. Am facut impachetari cu namol.In sala pentru impachetari este ger, la fel ca in sala de mese.M-ama dezbracat zgribulit de frig si am facut impachetarea cu namol.Cand am iesit si am vrut sa ma spal, apa era rece.Avand in vedere gerul din sala, m-am invelit plin de namol cu patura de la impachetare pana asistenta de acolo mi-a adus nu stiu de unde o caldare cu apa calda si m-am putut spala partial.M-am imbracat, murdar de namol si am plecat, renuntand la aceasta procedura pentru zilele care au urmat.Am reclamat faptul acesta conducerii si a ramas ca in tren. Daca ar fi sa compar sejurul de la Techirghiol cu cel similar de l
  • craciun Vilia 04 May, 2011 11:52 Stau in dubiu daca sa mai revin la Techirghiol sau sa merg la Mangalia fiindca dam niste bani si vrem sa fim tratati ca atare .Am dat si de personal foarte de treaba care-si dadeau silinta sa te simti bine dar si de altii care nu mai comentez... sa pui galeata cu dezinfectant pe marginea cazii..sa uite sa-ti spuna sa-ti scoti bijuteriile bine ca nu am patit nimic grav pina am plecat, la cazare platisem patul si procedurile si in acelasi timp am stat si la pensiune dar in camera mergeam sa ma schimb si surpriza mi se daduse patul altei persoane ca asa e la noi unul plateste si altul sta deci nu am fost super incintata de modul cum am fost tratata ar fi bine daca cineva ar face ceva in acest sens MAI ALES CU MINCAREA.
  • craciun Vilia 04 May, 2011 11:44 la cazile pentru bai cu namol nu aveai nici un pic de apa dulce(montat un recipient)imi intrase apa sarata in ochi si nu am avut cu ce sa ma spal sau unei doamne i s-a facut rau,pentru ciubucul care se da facuta o cutie sa dai la inceput pentru toti nu sa dai la fiecare la care faci tratament , acest lucru ma deranjeaza mai putin dar sa ai mincare o cantina mai cocheta (vezi Sanatoriul de la Mangalia)
  • craciun Vilia 04 May, 2011 11:39 mai sunt citeva probleme pe care sper ca le-au indreptat sau se vor indrepta adica : mincarea care a fost mizerabila si nu coincidea retetarul de pe usa cu ce aveam la masa ,salata de varza era nelipsita si mincare facuta nu cu legume proaspete ci cu conserva,cind mergeai la salile ptr. tratament nu aveai afisat pe usa instructiuni (am uitat inelele pe mina si nu am fost avertizata si m-a cam zgiltiit un pic,
  • craciun Vilia 04 May, 2011 11:35 am facut tratament la acest Sanatoriu este foarte bine ca s-a renovat bazinul dar cred ca la intrare sa fie un loc pentru a dezinfecta papucii ca in occident si asa ar fi si igienic
  • Costina 15 Feb, 2011 15:27 Aceasta nu cred ca e o piscina nou-nouta, alta decit cea care functiona anii trecuti...am fost internata de mai multe ori si recunosc locul...par a fi refacute barele de imprejmuire, stalpii de la geamurile imense sunt acum vopsiti alb-albastru...este bine ca s-a reconditionat. DAR chiar ar fi nevoie de o piscina nou-nouta, mai mare, cu acces - abonament pentru turistii din intreaga statiune si pentru constantenii din tot judetul. SE POATE !! Cu accesare fonduri europene.