Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:24 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biserica noua la Agigea

ro

01 Mar, 2010 04:29 2485 Marime text
agigea_primar_cristian_carjaliu_04.jpgAşezământul de cult va fi ridicat lângă cimitirul ortodox din localitate.

Primarul comunei, Cristian Cîrjaliu, ne-a declarat că biserica va purta hramul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Autoritatea locală a alocat terenul necesar construcţiei încă de anul trecut. Este vorba despre o suprafaţă de 800 mp. „În 2008, Consiliul Local a aprobat hotărârea privind cei 800 mp care au fost alocaţi bisericii, iar în 2010 a fost aprobat PUZ-ul, în şedinţa din februarie", a precizat primarul.

Lăcaşul de închinăciune va fi realizat, potrivit primarului Cîrjaliu, doar cu sprijinul sponsorilor, fără a fi angajate cheltuieli de la bugetul local. „Una dintre condiţiile alocării acestui teren a fost să nu existe cerinţe din partea preotului paroh privind acordarea de fonduri de la bugetul local. Această biserică va fi construită exclusiv din sponsorizări întrucât nu vreau să îndatorez bugetul local", ne-a declarat Cristian Cîrjaliu. Construcţia bisericii va fi demarată anul acesta.

Comuna are licenţă proprie de salubrizare

O realizare a comunei Agigea este şi faptul că a reuşit, în premieră, să obţină licenţă pentru serviciul public de salubrizare, fiind singura comună care deţine acest titlu. Pentru ca o unitate administrativ-teritorială să obţină o astfel de licenţă trebuie să dispună şi de dotările necesare: pubele, autogunoiere şi personal. „Serviciul de salubrizare a fost licenţiat prin Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. Este o licenţă pe cinci ani. Procedura de obţinere a acestei licenţe este publicată pe site", ne-a declarat primarul Cristian Cîrjaliu. Potrivit edilului comunei Agigea, acesta a fost unul dintre principalele obiective ale mandatului său. Aşadar, comuna Agigea îşi va putea asigura curăţenia „în regie proprie", fără a contracta servicii de salubritate. De asigurarea salubrizării comunei se vor ocupa 30 de angajaţi - măturători, şoferi şi gunoieri. Autoritatea locală dispune deja de o maşină de gunoi şi intenţionează să achiziţioneze încă o autogunoieră. Gunoiul colectat este transportat la groapa ecologică de la Costineşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii