Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:00 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bucătăresele cantinelor SC Arimex Comexim 2000 SRL şi-au dovedit talentul culinar Ce masă de sărbătoare au primit pacienţii internaţi la SCJU şi SBI (galerie foto)

ro

17 Aug, 2011 00:00 2205 Marime text
cantina.jpgNici de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, conducerea SC Arimex Comexim 2000 SRL nu i-a uitat pe bolnavii care, într-o zi de sărbătoare, sunt nevoiţi să rămână internaţi în spital pentru a-şi trata suferinţele.

Ca de obicei, la sărbători mari din calendarul creştin, precum a fost cea a Adormirii Maicii Domnului, meniul pregătit de bucătăresele de la cele două cantine de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi de la Spitalul de Boli Infecţioase, a fost bogat şi diversificat, dar şi suficient de hrănitor. Pentru ca mesele să fie primite cum se cuvine, un preot a fost prezent la ora prânzului, la cele două cantine aparţinând societăţii, pentru a sfinţi printr-o slujbă masa de prânz a bolnavilor.

Bucatele pregătite pentru masa de prânz pentru bolnavii de la SCJU de la comun, oncologic, copii şi lehuze, plus însoţitori au constat în ciorbă ţărănească de văcuţă, sărmăluţe în foi de varză cu mămăliguţă şi ardei, dar şi cornuri de casă cu rahat pregătite ca la mama acasă plus fructe, mere. Cei care au avut diferite afecţiuni cum ar fi ulcer sau diabet au fost serviţi cu supă de roşii cu găluşte ori ciorbă ţărănească de văcuţă la care s-au adăugat ardei umpluţi cu carne şi smântână, peşte la tavă şi cartofi natur cu lămâie, plus dulciurile la fel ca la meniul comun. Masa de seară, chiar dacă nu a fost sfinţită a primit binecuvântarea părintelui paroh. Pacienţii au avut parte seara de spaghete cu brânză de vaci, salată Stroganoff, ardei umpluţi cu carne şi smântână, spaghete milaneze gratinate, ceai cu lămâie, biscuiţi.

Şi pacienţii secţiilor exterioare ale SCJU Constanţa au primit un meniu diversificat format din borş de dovlecei cu paste, mâncare de cartofi cu pui, supă de roşii cu fulgi de ou, pui la tavă cu cartofi natur şi fructe. La masa de seară, aceştia au primit budincă de macaroane cu brânză, brânză de vaci cu smântână, friptură de pui cu paste în sos şi fructe.

La fel ca bolnavii de la Spitalul Judeţean, şi cei de la Spitalul de Boli Infecţioase au beneficiat şi ei de bucate binecuvântate. La masa de prânz, ei au primit borş a la grec, sărmăluţe în foi de viţă, piure de cartofi cu ciuperci în sos de roşii, supă de legume cu orez, friptură de pui cu piure şi ciorbă de pui cu legume. La masa de seară, bolnavii internaţi în această unitate spitalicească au primit mămăliguţă cu brânză de vaci şi smântână, pui la tavă, pui rasol cu pilaf şi sfeclă roşie plus fructe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii