Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:57 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie de succes (video)

ro

15 Feb, 2011 00:00 1858 Marime text
CONFERINTA_etnobotanice1.jpgPână la sfârşitul lunii, în judeţul Cta nu va mai funcţiona niciun magazin de comercializare a etnobotanicelor. Anunţul a fost făcut astăzi de prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, cel care a iniţiat la sfârşitul anului trecut, campania "Spune da închiderii magazinelor de vise". Constanţa va deveni, astfel, primul judeţ din ţară în care primăriile din fiecare localitate vor interzice funcţionarea acestor magazine. Reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa a prezentat rezultatele campaniei "Spune da închiderii magazinelor de vise" şi a explicat faptul că administraţia condusă de Mazăre ar fi putut să ia măsuri încă de acum câteva luni, dar nu a făcut-o. Astfel, prefectul a contrazis, cu argumente solide, toate declaraţiile primarului Constanţei, care susţinea că administraţia nu ar avea cadrul legal care să-i permită închiderea magazinelor de vise. Prefectul judeţului Constanţa i-a dat chiar şi o diplomă primarului Constanţei, Radu Ştefan Mazăre, pentru... eschivările repetate de a se implica în campania de combatere a etnobotanicelor.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa a acordat diplome şi acelor oameni care l-au susţinut realmente în demersul său. Printre aceştia se numără Costică Cojoc, comandantul Grupării de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanţa, Aurelian Pavel, şeful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Constanţa, dar şi Eugen Bola, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Paraschiva Bobe, şefa Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Constanţa.

Unul dintre cele mai bune aspecte ale campaniei demarate de prefectul Claudiu-Iorga Palaz este acela că, până la sfârşitul acestei luni, toate primăriile constănţene vor aproba hotărâri de consiliu care prevăd interzicerea magazinelor de vise. Singurele localităţi care refuză să facă acest lucru sunt Cogealac, unde se pare că ar exista probleme în cadrul Consiliului Local, şi Mangalia, acolo primarul... nu acceptă sugestii de la prefect.
Chiar şi aşa, Palaz a declarat că acţiunile sale vor continua până atunci când fenomentul etnobotanicelor va fi eradicat definitiv.
De reţinut este că şi după închiderea tuturor magazinelor de etnobotanice, prefectul Claudiu-Iorga Palaz va continua campania în unităţile de învăţământ, mergând de această dată pe latura de prevenţie a consumului de astfel de substanţe. De altfel, tocmai de aceea a şi fost creat un Grup Judeţean de Voluntariat, care să militeze pentru interzicerea consumului de etnobotanice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii