Condiţii de mediu la nivel european, pe litoral RAJA a inaugurat o staţie de epurare modernă la Eforie Sud (galerie foto)
Condiţii de mediu la nivel european, pe litoral: RAJA a inaugurat o staţie de epurare modernă la Eforie SudLa eveniment au participat reprezentanţi ai antreprenorului "Beton & Rohrbau - C.F. Thymian GmbH & Co. KG" şi ai S.C. RAJA SA Constanţa, precum şi cei ai autorităţilor, locale şi descentralizate, implicate în proiect.
Conform primarului din Eforie, Ovidiu Brăiloiu, în ultima vreme, staţia, veche de 30 - 40 de ani, a funcţionat la cote de avarie. „Orice investiţie, care aduce beneficii cetăţenilor sau mediului, este binevenită. Construcţia noii staţii de epurare şi reabilitarea conductelor de canalizare va conduce, în final, la condiţii de mediu de nivel european", a spus edilul. Printre beneficiarii proiectului se numără şi cetăţenii din Eforie Nord, Agigea, Techirghiol, Tuzla, Costineşti şi Schitu.
Directorul general al RAJA, Felix Stroe, este de părere că lanţul de patru staţii din Mangalia, Eforie, Constanţa Sud şi Constanţa Nord va asigura o calitate superioară a condiţiilor de mediu, de pe litoral. „Astăzi trăim un moment istoric. Prin finalizarea staţiei de epurare, staţiunile dintre Vama Veche şi Corbu vor deveni perle ecologice. Noi ne planificăm să arborăm steagul cu delfini, simbolul plajelor calitativ superioare, în cel mai scurt timp, pe toată lungimea litoralului şi să le oferim turiştilor care vin la mare o apă curată", a declarat acesta. Reprezentantul RAJA a mai adăugat că, în prezent, 65% din lucrări au fost finalizate, iar proiectul va fi implementat complet până la Paşti.
La eveniment au participat candidaţii USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie, senatorul Alexandru Mazăre şi deputatul Eduard Martin, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. Ei au vizitat instalaţiile de filtrare, de decantare şi de ecologizare a apelor menajere şi s-au arătat încântaţi de rezultatele proiectului. „Sperăm ca acest gen de staţie să devină comun pentru toate localităţile din România. Reciclarea apelor reziduale este deosebit de importantă pentru sănătatea publică şi mediu", a declarat Eduard Martin.
Alexandru Mazăre a subliniat importanţa investiţiilor europene în proiectele de dezvoltare locală. „Această staţie este vitală pentru un turism sănătos, căci apele reziduale nu vor mai fi deversate direct în Marea Neagră. O reuşită este şi deblocarea fondurilor europene, folosite pentru construcţia ei, fără de care noi, ca ţară, nu avem nicio şansă de a ne dezvolta", este de părere senatorul.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp