Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Capatana „Nu am venit sa raspund la comenzi politice"

ro

08 Jul, 2009 03:05 3768 Marime text

cap_3.jpgFormat ca manager în domeniul privat, noul şef al SCJU este gata să-şi pună la bătaie experienţa pentru a schimba la faţă unitatea spitalicească

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa se poate lăuda cu un nou manager. 

Noul director are de gând să înceapă, la propriu, cu faţada Spitalului Judeţean, după cum ne-a declarat ieri, în prima sa conferinţă de presă. Practic, acesta vrea să rezolve problema accesului în curtea unităţii sanitare, astfel încât ambulanţele care vin cu urgenţe să nu se mai împiedice de taxiuri. De asemenea, Dan Căpăţână a afirmat, în ce priveşte parcarea supraetajată pe care municipalitatea are de gând să o construiască în faţa ambulatoriului de specialitate, că va purta discuţii cu reprezentanţii administraţiei locale, astfel încât demararea lucrărilor să fie amânată pentru a avea timp să amenajeze zona de intrare şi parcul din faţa spitalului.

Din prima zi ca manager al Spitalului Judeţean, Dan Căpăţână a anunţat că şi-a conturat deja echipa. Astfel, funcţia de director medical va reveni Lilianei Tuţa, care, aşa cum a anunţat, îşi va alege un director de îngrijiri medicale. Funcţia de director administrativ va fi deţinută de Renato Cristea, care a acumulat experienţă, potrivit lui Dan Căpăţână, într-un post similar la Techirghiol. De asemenea, directorul de cercetare va fi Valentin Broască.

„Impresia generată de SCJU este deplorabilă"

Dan Căpăţână a precizat că principalul său obiectiv este creşterea calităţii actului medical. „Impresia generată de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă către pacienţi sau aparţinători este deplorabilă", a afirmat noul manager, dovedind astfel că are o percepţie reală asupra unităţii pe care tocmai s-a angajat să o managerieze. „Oamenii nu se vor plânge de mâncarea oferită în spital. Cel mai important lucru pentru fiecare este să se simtă tratat cu atenţie", a adăugat directorul.

director_spitalul_judetean_dan_capatana_02.jpgAdeptul externalizării

Un alt obiectiv pe care şi-l propune noul şef al SCJU este evaluarea personalului din spital, începând cu infirmierele, asistentele şi terminând cu medicii. Dan Căpăţână a precizat că evaluarea personalului va fi realizată de o firmă profesională de resurse umane şi că nu va aduce sancţiuni cadrelor medicale mai slab pregătite, ci concluziile vor constitui doar un punct de pornire în ce priveşte salarizarea.

Pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale, noul director a afirmat că este adeptul completării de către pacient a unor fişe de evaluare a actului medical, la externare. „Vor exista apoi întâlniri ale persoanelor din conducerea administrativă pentru a se lua măsuri", a precizat Căpăţână. De asemenea, noul manager al SCJU a precizat că este adeptul externalizării serviciilor conexe activităţii medicale, făcând referire la asigurarea hranei pentru pacienţi, serviciul de curăţătorie etc.

Propus de Nicuşor Constantinescu

Întrebat dacă este membru PSD, Dan Căpăţână a afirmat că nu, însă a admis că este susţinut de PSD. El a adăugat că propunerea de a fi manager al SCJU a venit chiar din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în urmă cu două săptămâni. „Nu am venit aici ca să fiu de decor sau să răspund la vreo comandă administrativă sau politică", a subliniat managerul.

Despre cel pe care l-a înlocuit - Ion Niculescu -  Dan Căpăţână a spus că s-au întâlnit, însă nu au discutat decât chestiuni de serviciu. „Voi solicita un audit de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la Curtea de Conturi. Să se tragă o linie şi să ştiu ce îmi asum. I-am spus şi dumnealui (n.r. lui Ion Niculescu) şi mi-a spus că este un lucru firesc", a adăugat proaspătul manager al SCJU.

{mos_ri:Dan Capatana}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Eu 08 Jul, 2009 06:12 Bravo! O politica diferita de cea a directorilor de pana acum, se vede ca vine din privat! Sper sa si puna in aplicare ce a promis...