Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Dansatori de zile mari" Mare Carnaval „cu orchestră şi ţambal", pus în scenă de Albatroşii de la Pedagogic (galerie foto)

ro

18 Apr, 2011 02:43 2839 Marime text
cap_5.jpgMicuţii din grupa Albatros a Grădiniţei de Aplicaţii din cadrul Colegiului Naţional Pedagogic Constantin Brătescu au pus în scenă un adevărat spectacol pentru părinţii şi bunicii lor, cu ocazia Paştelui.

Serbarea a luat forma unui carnaval al păsărilor şi animalelor domestice, iar toate vietăţile din gospodărie au cântat şi au jucat pe scena Clubului SNC, sub atenta îndrumare a Zânei Primăvară. Pe rând, prichindeii costumaţi, intraţi în roluri, dar foarte emoţionaţi, şi-au spus poezioarele, au dansat ca nişte adevăraţi artişti şi au adus zâmbetele, dar şi lacrimile de fericire în ochii celor prezenţi. „Dansatori de zile mari", aşa cum s-au prezentat, albatroşii de la Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu şi-au început momentul artistic cu un moment de balet. Apoi, pe rând, scena a fost populată de Găinuşa cea moţată, care face ouă pentru cozonac, de puişorul Piu, îmbrăcat în auriu, dar şi de Cocoşul cel vestit, care a spus sus şi tare că-l iubeşte mult pe moş, că nu l-a băgat în borş.

serbare_1.jpgCarnavalul a fost continuat de Puiul cel moţat, de Curcanul mândru şi înfoiat, în ogradă respectat, de Răţoiul cu veşmânt strălucitor, un mare cuceritor, dar şi de Răţuşca cea fricoasă, care nu vrea să intre în baltă. La „marele carnaval cu orchestră şi ţambal" au participat şi Grivei, căţeluşul cel atent, Azorel, cel mai frumos căţel, Motanul Încălţat şi prietenul său, Dănilă, mare vânător, dar şi o pisică... mică, mică. Evident, fiind o serbare de Paşte, din program nu puteau lipsi Iepurilă, cu burtica plină de morcovii din grădină, dar şi iepuraşul Ţup, care în grădină sare, aşa cum îi spune numele, „ţup, ţup". Gospodăria de pe scena Clubului SNC a fost şi loc de dansuri, iar purceluşul Iţ-Guiţ a profitat de ocazie şi a invitat-o la un vals pe Oiţa cea bârsană, veselă şi năzdrăvană. Mieluţul, ca o minune cu doi ochi de acadea, şi Căpriţa cea ştiută din povestea cunoscută, alături de Iedul răsfăţat, de mama Capră alintat, au însoţit-o pe scenă pe văcuţa Mura, cea care s-a lăudat că spune „silabe cu măsură". Măgăruşul, foarte sfios, şi-a spus poezioara şi i-a făcut loc în lumina reflectoarelor Calului din poveste, care îl duce pe Făt Frumos la Ileana Cosânzeana. În final, păsărelele pitice, animalele voinice, care au cântat, au dansat şi au emoţionat publicul, au urat celor prezenţi „un Paşte fericit!". „Pregătim acest moment cam de trei săptămâni, dar cu repetiţii intense în ultimele două săptămâni. A fost şi muncă, şi plăcere. A fost un fel de evaluare în urma săptămânilor în care noi am studiat despre păsări şi animale domestice. A fost şi un moment de bucurie pe care copiii l-au oferit părinţilor cu prilejul sărbătorilor pascale. La spectacol au participat 28 de copii", a declarat educatoarea şi, în acelaşi timp, regizorul carnavalului, Nicoleta Savu. În rolurile principale au evoluat: Zâna Primăvară (ALESIA B.), Găinuşa moţată (STEPHANIE E.), Cocoşelul cel isteţ (OCTAVIAN Ş.), Puişorul Piu (DAVID T.), Cocoşul Cucurigu (BOGACHAN Y.), Cloşca (IRIS C.), Puişorul moţat (MAIA V.), Curcanul (ROBERT V.), Răţoiul Tulip (CRISTIAN B.), Răţuşca Mac (DARIA IOANA F.), Bobocul de răţuşcă (TANIA T.), Căţelul Grivei (ALBERT D.), Căţelul Azorel (MARIO B.), Motanul încălţat (NICOLAS B.), Motanul Dănilă (MIHAI L.), Pisicuţa Miau (AMALIA C.), Iepurilă (DAVID B.), Iepuraşul Ţup (CLAUDIA C.), Purceluşul Iţ-Guiţ (THEODOR N.), Oiţa bârsană (IULIA MARIA G.), Căpriţa (MALVINA T.), Mieluşica (MARIA R.), Ieduţul (MARIA C.), Văcuţa Mura (ADELINE C.), Măgăruşul (EDUARD Ş.), Calul (MATEI P.).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii