Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 28 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Chiru, sprijin pentru desfăşurarea Congresului învăţătorilor de la Eforie

ro

30 Aug, 2010 02:13 1929 Marime text
congres_2.jpgÎn week-end, la Eforie Sud, s-a dat startul celei de-a XXXI-a ediţii a Congresul Învăţătorilor din România şi al Cadrelor Didactice Române de peste hotare, eveniment care a avut loc, în acest an, la Cazinoul din localitate

La Congres au fost prezente peste 500 de cadre didactice din ţară şi din Republica Moldova

congres_1.jpgLa lucrări au fost prezenţi şi Ministrul Educaţiei Daniel Funeriu, Ministrul Educaţiei din Republica Moldova Leonid Bujor, fostul Ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, dar şi alte personalităţi locale şi centrale.

În cadrul discursului pe care l-a susţinut în faţa colegilor săi, Ministrul Educaţiei a venit cu propunerea ca în prima zi de şcoală părinţii cu posibilităţi materiale ceva mai bune să aducă o carte pe care să treacă numele copilului. „Profesorii să le strângă şi împreună să le ducă în Moldova şi Ucraina, acolo unde bate tot o inimă românescă", a spus Funeriu.

congres.jpgMinistrul Educaţiei din Republica Moldova a arătat că ,,funcţia de ministru este ca o floare în bătaia vântului, astăzi eşti mâine nu, însă am satisfacţia şi mulţumirea că cel puţin un lucru din mandatul meu va intra în istorie. Am avut şansa să semnez un protocol cu România, care este primul şi unicul document în care se precizează că acesta este scris în două exemplare, redactat în limba română".

Întâlnirea a continuat cu întrebări şi opinii ale învăţătorilor prezenţi, unele sugestii ale cadrelor didactice urmând a fi luate în considerare de ministrul Funeriu.

Gazda evenimentului, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Construcţii Sud-Est Constanţa, Gigi Chiru, şi-a manifestat bucuria că un eveniment de o astfel de importanţă s-a ţinut la Eforie. ,,Mă bucur că la Cazinoul din Eforie Sud s-a desfăşurat un eveniment de o asemenea amploare şi importanţă. Au fost prezente cadre didactice din ţară şi străinătate şi am încercat să fiu o gazdă primitoare. Am sprijinit acţiunea aceasta interesat fiind de rezultatul final. Faptul că ministrul Funeriu, dar şi participanţii s-au arătat mulţumiţi de organizare, mă face ca să mă declar şi eu mulţumit. Ori de câte ori voi avea ocazia voi fi alături şi voi sprijini astfel de evenimente", a declarat Gigi Chiru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii