Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:35 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incã in adâncuri

ro

04 Nov, 2010 02:54 1770 Marime text

Durerea familiilor celor doi scafandri dispãruţi în apele mãrii nu sensibilizeazã pe nimeni. Deşi pe 6 noiembrie se încheie termenul limitã de cercetare, nici pânã la ora actualã  nu existã vreun raport final. De corpurile celor doi scafandri, Cãtãlin Ispas şi Cristian Zarafu nici nu mai vorbim. Atât ei cât şi nava Medy sunt lãsaţi sã putrezeascã în adâncuri. Întrebarea tuturor este ... de ce! Lacrimi, durere  şi regrete.

Cu asta au rãmas familiile celor doi scafandri Cãtãlin Ispas şi Cristian Zarafu înghiţiţi de apele mãrii.6 noiembrie este data la care se încheie oficial termenul de cercetare, cu toate acestea nimeni nu a mişcat un deget. Atât nava cât şi trupurile neînsufleţite ale celor doi zac la zeci de metri adâncime.Cei care vor fi gãsiţi vinovaţi riscã sã fie acuzaţi chiar de ucidere din culpã. Conducerea Cãpitãniei Zonale Constanţa susţine faptul cã o societate de origine turcã a fost desemnatã sã scoatã combustibilul, însã aceasta nu îndeplineşte toate criteriile prevãzute de lege.

Cu toate acestea cercetãrile instituţiei în cauzã continuã iar  raportul final urmeaza  sa fie dus la Parchet. În ceea ce priveşte cãutarea celor doi scafandri, reprezentanţii Cãpitãniei Zonale susţin cã ancheta a fost opritã din cauza faptului cã firma nominalizatã iniţial sã caute trupurile celor doi are în derulare alte contracte primordiale. În ciuda lipsei de implicare a autoritãţilor, familia şi apropiaţii lui Cãtãlin Ispas şi Cristian Zarafu nu se opresc aici. Aceştia au intrat în contact cu armatorul iniţial şi au cerut planurile navei cu gândul de a încerca încã o datã sã îi gãseascã pe cei doi. În plus, aceştia nu exclud nici varianta ca trupurile celor doi sã fi fost recuperate, iar cazul muşamalizat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vera 04 Nov, 2010 23:38 afirmatia imi apartine si mi-o asum "nu exclud nici varianta ca trupurile celor doi sã fi fost recuperate, iar cazul muşamalizat" pentru ca in ROMANICA DE KKT totul este POSIBIL, fiind o tara condusa de mafie si oameni MIZERABILI care sper sa plateasca mai devreme sau mai tarziu pt faptul k nu mai este Cristi in viata...