Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Eforie, incepe anveloparea blocurilor

ro

02 Sep, 2009 02:30 1234 Marime text

reabilitare_eforie.jpgPentru prima etapă a proiectului de reabilitare termică, la solicitarea primăriei din Eforie, Guvernul a alocat autorităţii locale o sumă de 800.000 de lei.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei a accelerat ritmul proiectului „Programul naţional multianual privind creşterea performanţelor energetice la blocurile de locuinţe", iar guvernanţii au promovat în luna martie 2009, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.18. Potrivit acesteia, responsabilitatea privind derularea proiectelor locale de reabilitare termică revine coordonatorilor locali, în speţă a primăriilor acceptate în program.

În Eforie, în prima etapă a programului local, demarat pe parcursul acestui an, s-au înscris pentru reabilitare un număr de cinci blocuri însumând 120 de apartamente, dintre care 40 sunt în Eforie Sud şi 80 de apartamente în Eforie Nord. Lucrările, care se vor demara la cele cinci blocuri, vor dura patru luni, constructorul oferind pentru lucrare o garanţie de 72 de luni. Cele 120 de apartamente reprezintă 25% din totalul locuinţelor din Eforie cuprinse în proiectul de reabilitare termică. În funcţie de posibilităţile bugetare ale Primăriei, programul se va extinde la toate blocurile din oraş.

Finanţarea pentru Programul Naţional Multianual privind Creşterea Performanţelor Energetice la blocurile de locuinţe se realizează cu: 50% contribuţia Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, 30% fonduri asigurate de Primăria oraşului Eforie, în calitate de coordonator local şi 20% bani de la asociaţiile de proprietari.

Potrivit punctelor convenite de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, includerea în proiectul de reabilitare a blocurilor se face în funcţie de vechimea construcţiei, gradul de uzură avansat al instalaţiilor şi faţadelor, precum şi posibilitatea grupării acestora pe proiecte tip în vederea reducerii costurilor de proiectare şi audit energetic. Odată cu finalizarea proiectului, costurile legate de încălzire pe timpul sezonului rece vor fi reduse semnificativ.

În graficul de lucrări pentru anul 2009 au fost incluse 120 de apartamente, reprezentând un procent de 25% din numărul total al locuinţelor din Eforie cuprinse în proiect de reabilitare termică, urmând ca, în viitor, în funcţie de posibilităţile bugetare ale Primăriei, programul să se extindă la toate blocurile din oraş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii