Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La multi ani 112 (video)

ro

12 Feb, 2011 00:00 2953 Marime text
ZIUA_112_1.jpgZiua europeană a Serviciului Naţional pentru Apeluri de urgenţă 112 împlineşte astăzi 20 de ani . La constanta operatorii serviciului au sărbătorit prin muncă . Cum se desfăsoara o zi de lucru intr-un dispecerat care primeşte apeluri de urgenţă , şi modul în care se petrec lucrurile după primirea unui apel nu pot fi văzute decât o dată pe an , şi anume pe 11 februarie.

Functionarea Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 este o necesitate fireasca pentru o tara civilizata care intelege sa-si protejeze cit mai bine cetatenii.Numarul unic de apel 112 este numar telefonic gratuit, pus la dispozitia cetateanului de catre toti operatorii de telefonie fixa sau mobila pentru situatiile de urgenta ce ameninta siguranta cetateanului si a bunurilor acestuia, siguranta nationala si alte cazuri prevazute de lege. Clar este faptul ca de 20 de ani, adica de cand a fost implementat acest sistem toti oamenii au inteles utilitatea acestui serviciu. Situatia de urgenta inseamna un eveniment exceptional, cu caracter nonmilitar, care prin amploare si intensitate ameninta viata si sanatatea populatiei, mediul inconjurator, valorile materiale si culturale importante. Atunci când vorbim de situaţiile de urgenţă gestionate de ISU Dobrogea , cel mai important este faptul că s- a redus semnificativ timpul de rteacşie. Atunci când este întâlnită o situaţie de urgenţă procedurile sunt numeroase . Totul plecă de la un apel primit la numărul de urgenţă 112 .
Odata primit apelul , sistemul Serviciul de Telecomunicatii Speciale identifica numarul de telefon al persoanei care a semnalat cazul. Mai mult decât atât se identifică numele si adresa abonatului postului telefonic prin cautare automata in baza de date .
Operatorul serviciului 112 cere apelantului date despre natura incidentului semnalat .
In functie de datele transmise , operatorul stabileşte natura cazului şi directioneaza apelul la unul dintre dispeceratele Politiei, Ambulantei, Pompierilor sau Jandarmilor , in functie de natura cazului. Un rol foarte important pentru ca totul să decurgă ca la carte îl are apelantul care trebuie să rămână la telefon pentru a furniza detalii suplimentare asupra urgentei .
Nu putine au fost cazurile in care apelurile la numarul de urgenta 112 erau date in joaca.
Numarul de urgenţă 112 este comun pentru toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene şi este utilizat pentru a contacta gratuit serviciile de urgenţă. Acest număr poate fi apelat gratis de pe teleonul fix, de pe telefonul mobil sau de la o cabină telefonică. De obicei acest număr poate fi apelat chiar dacă nu mai aveţi credit sau dacă nu sunteţi în aria de acoperire a reţelei dumneavoastră de telefonie mobilă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii