Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Memorialul nescris al durerii Lupta pentru cadavre se duce la poarta Cimitirului Central

ro

06 Jul, 2010 01:59 2448 Marime text
Casa_albastra.jpg

Memorialul nescris al durerii:Lupta pentru cadavre se duce la poarta Cimitirului Central

 O fiică îndurerată aşteaptă de cinci zile ca Drăghici să-i dea trupul neînsufleţit al tatălui său, pentru a-l putea înmormânta la Bucureşti aşa cum se cuvine

Administratorul Cimitirului Central din Constanţa, Dumitru Drăghici, continuă cu un nou episod al durerii. De data aceasta, protagoniştii sunt, pe lângă administratorul amintit şi, implicit, firma lui se servicii funerare Clares, firma concurentă Casa Albastră şi una dintre cliente, Ioana Stanciu.

Aceasta din urmă trăieştede câteva zile un adevărat coşmar, multiplicat de durerea pierderii tatălui ei.Femeia vrea să ducă trupul neînsufleţit al părintelui la Bucureşti, pentru a fiîngropat, însă s-a lovit de o situaţie parcă fără ieşire. „Tatăl meu a decedatpe 1 iulie, în urma unui infarct suferit într-un microbuz. Cei de la SpitalulClinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa l-au depus la morga spitalului.Acolo ni s-a spus că trebuie să ne ducem la poliţie pentru a lua o adresă cătremedicina legală şi să-l căutăm pe Dan Eremia, care se ocupă de autopsii lacimitir. De atunci nu ştiu ce se întâmplă pentru că administratorulcimitirului, Drăghici, nu vrea să-mi dea trupul tatălui meu să-l îngrop laBucureşti. Mi-a spus că atunci când voi renunţa la serviciile celor de la CasaAlbastră şi voi cumpăra de la Clares tot ceea ce trebuie pentru înmormântare,atunci mi-l vor da. Nu ştiu ce să mai fac! Am chemat OPC-ul, am făcut tot ceera legal posibil. Nu pot să înţeleg de ce nu se face o banală autopsie să potsă mă duc cu el la Bucureşti", a declarat Ioana Stanciu. Societatea lui DumitruDrăghici a pus mâna pe un contract de prestări servicii încheiat cumunicipalitatea, prin care Clares trebuie să se ocupe cu asigurarea curăţenieişi pazei în Cimitirului Central. Atâta tot! Contractul nici nu sugerează măcarcă Drăghici ar avea monopol pe serviciile funerare. Cu toate acestea, moarteaeste afacerea preferată a administratorului, iar şantajul este cel mai bunagent de vânzări. La toate aceste fapte relatate cu lacrimi în ochi de IoanaStanciu, Drăghici este indiferent. „Nu a vorbit nimic cu mine doamnarespectivă, nu am nicio treabă cu ea, eu fac numai demersurile legale pe caretrebuie să le aplic", a spus nonşalant Dumitru Drăghici. Deja au trecut 5 zilede când fiica îndurerată aşteaptă deznădăjduită la poarta cimitirului pentrua-şi putea conduce tatăl pe ultimul drum. Însă durerea acesteia nu poateechivala cu nimic banii pe care Drăghici îi vrea în schimbul cadavrului tatăluisău. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Un CIOCLU... 06 Jul, 2010 14:23 Da chiar asa...Realitatea TV ar putea face putina lumina in afacerile acestui Draghici....!!!
  • Una 06 Jul, 2010 09:23 Draghici.....o sa te bantuie toti pe care i`ai chinuit pe lumea asta, unde s`a mai pomenit asa ceva ?! Sa obligi lumea sa iti faca tie vanzare? Un mort = o afacere. Am asistat la asa ceva, cand au venit oamneii de la morga sa ia un decedat, sotia acestuia avea totul pregatit si surpriza , dupa ce l`au pus intr`un sac ca pe un caine si l`au tarat pe scari au zis : TREBUIE SA CUMPARATI TOT DE LA NOI CA SA MEARGA TREABA REPEDE!!! Urat , sa iti fie rusine Draghici si sa dea Dzeu sa ai parte si tu de durerea acestor oameni.
  • un constantean 06 Jul, 2010 08:37 Toata lumea stie ca Draghici este omul lui Mazare.Ce fauna a promovat baiatul asta in Constanta.Draghici stie ca cimitirul central este al lui mostenire de la mama lui asa cum Constanta este a lui Mazare mostenire de la mama lui.
  • hades 06 Jul, 2010 07:49 Acest Draghici trebuie pus la punct.Trebuie sa fie anuntata si media centrala (Realitatea, Antena etc) despre abuzurile acestui administrator. Inainte de 89 lucra tot la Cimitirul Central, asa incit nu i-a fost greu sa puna mina pe aceasta sursa de bani....vesnica (si-a facut relatii cit cuprinde).ABUZURILE lui se petrec de mai mult timp.