Nicuşor Constantinescu a semnat ordinul de numire Cum a ajuns Cătălin Grasa director la spital
Nicuşor Constantinescu a semnat ordinul de numire: Cum a ajuns Cătălin Grasa director la spitalChirurgul Cătălin Grasa a înlocuit-o pe Liliana Tuţa şi va ocupa funcţia de director medical până la organizarea concursului pentru respectivul post.
Ordinul de numire în funcţie a venit în urma propunerii Consiliului Judeţean Constanţa, care administrează unitatea sanitară, şi a fost semnat de Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC
„Numirea nu a fost o surpriză pentru mine. Surpriza a fost că ordinul a fost semnat vineri, iar eu mă aşteptam să fie semnat în această săptămână. Am fost numit director medical într-o perioadă mai zbuciumată pentru spital, deoarece trebuie să terminăm lucrările de reabilitare, dar să şi desfăşurăm activitatea medicală", a declarat Cătălin Grasa. Acesta a mai spus că, atunci când va fi organizat concursul pentru ocuparea funcţiei de director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, negreşit va participa. Surse neoficiale au declarat că primarul Radu Mazăre, care are o relaţie de prietenie cu Cătălin Grasa, l-a rugat încă de vara trecută pe Nicuşor Constantinescu să-l numească pe acesta în funcţia de director medical al spitalului judeţean. În ceea ce o priveşte pe dr. Liliana Tuţa, fostul director medical al unităţii sanitare, aceasta va rămâne şeful Secţiei de Nefrologie.
Cine este noul director medical al SCJU Constanţa
Cătălin Grasa a absolvit în anul 1991 Universitatea Carol Davila din Bucureşti. În anul 1995, a devenit medic specialist chirurg. În anul 2000, Cătălin Grasa devine medic primar, iar în anul 2002 obţine titlul de doctor în ştiinţe medicale. În prezent, ocupă funcţia de şef de secţie la Clinica de Chirurgie. Doctorul Cătălin Grasa a deţinut şi funcţia de director al Spitalului Judeţean, iar ulterior a făcut parte din echipa de conducere a Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.
Averea
Noul director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa deţine un teren intravilan de 448,9 mp, pe care l-a cumpărat în anul 2001. Acesta mai are un apartament de 88,95 mp, achiziţionat în 1992. Cătălin Grasa conduce un autoturism Mitsubishi Outlander, pe care l-a cumpărat în anul 2006. În anul 2010, a realizat venituri în valoare de 72.878 de lei, care reprezintă remuneraţiile de la Universitatea Ovidius, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi de la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică. De asemenea, a încasat suma de 1.008 lei, reprezentând alocaţiile celor doi copii, dar a omis să notifice în declaraţia de avere veniturile realizate de soţia sa. Potrivit declaraţiei de avere, nu are niciun cont bancar. Din declaraţia de interese, aflăm că doctorul Cătălin Grasa este vicepreşedintele Colegiului Medicilor Constanţa, membru al Societăţii Române de Chirurgie şi membru al European Digestiv Surgery.
A dat în judecată Ministerul Sănătăţii
Pe 1 iunie 2009, la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Constanţa soseau numirile oficiale de la Ministerul Sănătăţii pentru cei patru directori adjuncţi ai instituţiei. Pe lângă dr. Mihaela Dinisov, dr. Adrian Pavlov şi Nina Popa, care au ocupat sau încă mai ocupă funcţiile de director coordonator adjunct sănătate publică şi programe, director adjunct control în sănătate publică, respectiv director financiar contabil, s-a numărat şi dr. Cătălin Grasa. Acesta era numit atunci director adjunct asistenţă medicală, însă nu a rezistat în funcţie nici şapte luni. Pe 23 decembrie 2009, acesta a fost demis, printr-un ordin al ministrului interimar al Sănătăţii, la acea dată Adriean Videanu.
Supărat, Cătălin Grasa a dat în judecată Ministerul Sănătăţii deoarece reprezentanţii acestuia nu au invocat un motiv anume pentru demitere. Acesta a înregistrat, pe 16.02.2010, la Curtea de Apel Constanţa, dosarul cu numărul 208/36/2010, cu obiectul „suspendare executare act administrativ".
Pe 31 mai 2010, conform dosarului 487/36/2010, cât şi a Sentinţei civile nr. 195/CA, magistraţii au admis cererea medicului Grasa şi au dispus anularea ordinului emis de minister prin care acesta a fost destituit din funcţie. Curtea de Apel Constanţa a mai considerat că este necesară reintegrarea doctorului în funcţie, plata drepturilor salariale, a daunelor morale şi a cheltuielilor de judecată. Astfel, Cătălin Nicolae Grasa a fost repus în funcţia de director adjunct asistenţă medicală al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, după ce a câştigat procesul cu Ministerul Sănătăţii. Drepturile medicului Grasa au fost reprezentate în instanţă de Societatea Civilă de Avocaţi „Frangeti, Popescu & Grigore". Numele lui Cătălin Grasa apare şi în procesul intentat de către prefectul Claudiu Iorga Palaz, care a atacat în contencios administrativ dispoziţia nr. 806, emisă în 23 august 2010 de către preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, privind numirea noilor şefi de secţii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Acţiunea în instanţă înaintată de Palaz afectează doar 10 doctori: Doina Catrinoiu - Secţia Medicină Internă 1, Dana Pleş - Secţia Oncologie, Cătălin Grasa - Secţia Chirurgie Generală, Victorian Păştilă - Secţia Obstetrică-ginecologie, Vasile Lupescu - Secţia Ortopedie, Adriana Apostol - Secţia Pediatrie, Dănuţ Dinca - Secţia ORL, Diana Cârjaliu - Secţia Psihiatrie, Cornelia Panchici - Secţia Chirurgie Plastică, şi Victoria Bădărău - Secţia ATI.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- tomass 21 Mar, 2011 14:41 Cataline taticu fost procuror are inca influienta.
- Sara 21 Mar, 2011 07:59 Vai de capul spitalului judetean cu Grasa si Capatana numiti de Nicusor Constantinescu se va alege aproape praful poate nici asta. Grasa a mai fost director si e pe langa.