Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plăteşti, eşti tratat! (video)

ro

17 Feb, 2011 00:00 2430 Marime text
conferinta_spital_1.jpgCriza medicamentelor şi a materialelor sanitare continuă în Spitalul Judeţean! Unitatea medicala nu are bani decât pentru tratarea urgenţelor, astfel că pacienţii care nu suferă de boli grave trebuie să îşi cumpere, ca şi până acum, o parte din medicamente şi materiale sanitare necesare tratării lor .

Casa de Asigurări de Sănătate are în prezent restanţe de aproape 1,5 milioane de lei către Spital! Cea mai mare unitate medicală din Sud-estul ţării prestează, lunar, servicii de aproape opt milioane de lei, care trebuie decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Numai că banii întârzie, iar cei care au de suferit sunt tot bolnavii. În aceste condiţii, numai pacienţii care sunt trataţi în regim de urgenţă beneficiază de gratuitate totală cât timp stau internaţi. Aceasta nu însemană că cei mai puţin grav bolnavi plătesc serviciile. Însă pentru că Spitalul nu are bani suficienţi, ei sunt nevoiţi să îşi cumpere medicamentele mai scumpe, precum şi pansamente, seringi, branule sau alte materiale sanitare necesare tratamentului. Problema s-ar putea rezolva sau, dimpotrivă, agrava în perioada imediat următoare, după semnarea noului contract-cadru între Spital şi Casa de Asigurări. Acesta va reglementa noile tarife pe care Casa le va deconta spitalului pentru fiecare pacient tratat în unitatea medicala.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim 17 Feb, 2011 04:34 Este rusinos si infricosator,totodata!Si uimitor cum cadrele medicale reusesc sa faca fata unei situatii atit de umilitoare.Ce sa mai zicem de bolnavii fara nici o aparare care vin in speranta ca vor fi salvati,dar nu de tratamentul aplicat ci de o minune care o sa li se intimple pentru ca numai o minune mai poate salva poporul romin.