Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:04 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul a certat-o pe Aliss Andreescu (galerie foto)

ro

28 Sep, 2011 02:11 1833 Marime text
sedinta.jpgŞedinţa tehnică a directorilor din învăţământul preuniversitar din Constanţa, care a avut loc ieri la Pavilionul Expoziţional din Mamaia, a început cu intonarea imnului naţional. Pentru a fi siguri că managerii şcolilor nu vor greşi imnul, cum a făcut-o recent interpretul Marcel Pavel, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au împărţit tuturor foi cu primele patru strofe ale imnului. Cu toate acestea, în sală nu s-a auzit nicio voce care să intoneze imnul naţional.

Prezent la şedinţă, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a amintit despre recentele schimbări de directori, vizavi de care a „curs" multă cerneală prin ziare. „Sper că schimbările au fost făcute cu oameni competenţi, şi nu pe criterii politice. De asemenea, la numirea unui director, trebuie să fie consultaţi şi primarii. Discuţiile despre numirea directorilor nu trebuie să creeze o imagine negativă judeţului. Copiii au nevoie de specialişti, nu de politicieni. Eu am văzut ce înseamnă o şcoală susţinută de primar, la Peştera. Nu vreau ca judeţul Constanţa să apară pe prima pagină din ziare din cauza discordiilor dintre directori şi primari", le-a spus celor prezenţi Claudiu-Iorga Palaz, care a „urecheat-o" pe Aliss Andreescu pentru lipsa tricolorului din sala în care a avut loc şedinţa tehnică. La rândul său, liderul sindical Ioana Purcărea a vorbit directorilor şcolari despre problemele cadrelor didactice, despre un an educaţional subfinanţat, care a adus o serie de noi atribuţii.

sedinta2.jpg„Din păcate, anul şcolar 2011-2012 a început cu subfinanţare. Mai mult decât atât, aţi văzut că anul acesta avem încă două lucruri de făcut - testele iniţiale şi foaia de parcurs, probabil că o să ne mai ceară şi o rovinietă. Trebuie să ne mai gândim puţin şi la noi, pentru că munca este imensă în şcoli, colegii noştri spun că este foarte mult de lucru. Astea fiind zise, mă gândesc că poate într-un viitor apropiat, cineva, cândva, undeva, îşi va aduce aminte că omul de la catedră sfinţeşte locul", a menţionat liderul sindical. Şi preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor, Andrei Bogdan Petre, şi-a spus oful în faţa managerilor din şcolile judeţului. „Din 210 unităţi de învăţământ doar 34 au participat anul trecut la proiectele desfăşurate de consiliu. Principala problemă privind neimplicarea colegilor mei în activităţile derulate de consiliu a fost lipsa de comunicare dintre conducerile unităţilor de învăţământ, consiliul educativ şi preşedintele consiliului şcolar. Vă rog să nu mai consideraţi că activităţile consiliului sunt un motiv de a chiuli de la ore", a subliniat Andrei Bogdan Petre.

Petre Dinică de la DGASPC ameninţă şcolile cu ANAF-ul

Petre Dinică, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a criticat faptul că sunt unităţi de învăţământ ce refuză să primească elevii din centrele de plasament. Oficialul de la DGASPC a mai adus în discuţie şi problema manualelor alternative. „Asistenţii din centre trebuie să facă dovada cheltuirii banilor pentru aceşti copii. Pentru a cumpăra materialele necesare, cadrele noastre nu pot pune bani din buzunarul lor, că şi salariile noastre sunt mult mai mici decât ale dumneavoastră, de aceea au nevoie de facturi în baza cărora să facă decontul cheltuielilor. Dar profesorii nu ne dau copii după facturile fiscale în baza cărora au fost făcute achiziţiile de consumabile. În cazul în care această situaţie va persista, şcolile refuzând în continuare să elibereze facturi, vom fi nevoiţi să sesizăm ANAF-ul, deoarece fie la mijloc este vorba de rea-voinţă, fie se pune problema evaziunii fiscale", a comunicat Petre Dinică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii