Preşedintele Asociaţiei de Proprietari Albatros, Aurel Bădoi, bănuit de fraudă şi înşelăciune
Preşedintele Asociaţiei de Proprietari Albatros, Aurel Bădoi, bănuit de fraudă şi înşelăciuneO asociaţie de proprietari din Constanţa a înregistrat o datorie de aproape 72.000 de lei către SC RAJA SA.
Vinovaţi de această situaţie nu par a fi doar consumatorii din cele 115 de apartamente, ci şi preşedintele Aurel Bădoi şi administratora Elena Cârneală, care sunt bănuiţi de reprezentanţii SC RAJA de furt şi înşelăcine. „Asociaţia de Proprietari Albatros, de pe aleea Albatros nr. 15, înregistrează un debit către compania noastră în valoare totală de 71.901,78 lei, aferent perioadei august 2009 - mai 2011. Până la această dată, împotriva Asociaţiei de Proprietari Albatros s-au promovat trei dosare de acţiune în justiţie pentru întreg debitul mai sus menţionat, la care se adaugă cheltuieli de judecată aferente, de peste 5.000 de lei.
În timp, SC RAJA SA a dat dovadă de multă înţelegere faţă de această asociaţie", a explicat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA Constanţa. La preavizul nr. 3340/26.08.2010 emis de SC RAJA SA, Asociatia de Proprietari a solicitat anularea acestuia, precizând faptul că a acţionat în judecată debitorii şi a obţinut hotărâri judecătoreşti împotriva acestora. „Deoarece asociaţia nu ne-a informat lunar despre stadiul procedurii de recuperare a creanţelor şi nu a achitat factura curentă, pe 10 februarie 2011, aceasta a fost debranşată de la sistemul de alimentare cu apă. Mai mult, înainte de această debranşare s-a încercat plata eşalonată a datoriei acumulate, încheindu-se procese verbale de eşalonare, ultimul în acest sens fiind cel din data de 18.01.2011, care, la fel ca şi celelalte, nu a fost respectat", a mai povestit Irina Oprea. Operatorul de apă a încercat, în luna martie, să încheie convenţii individuale cu fiecare locatar în parte, însă, în urma prezentării situaţiei proprietarilor cu debite de către administratorul asociaţiei Aurel Bădoi, s-au constatat neconcordanţe între debitul înregistrat la RAJA şi suma datoriilor totale pe asociaţie pentru apa potabilă.
„În luna august, în urma solicitărilor primite de la nivelul asociaţiei, SC RAJA SA a fost înţelegătoare cu consumatorii şi a dat drumul la apă, urmând ca în perioada imediat următoare să se încheie convenţiile de facturare individuală. Nici de această dată demersul nu a adus vreun rezultat, deşi au avut loc numeroase întâlniri între reprezentanţii societăţii noastre şi cei ai asociaţiei", a mai menţionat purtătorul de cuvânt al societăţii RAJA SA. În speranţa rezolvări situaţiei, luni seara, reprezentanţii SC RAJA SA s-au întâlnit cu cei ai asociaţiei. „Întâlnirea nu a adus o schimbare în bine a situaţiei. Pentru încheierea convenţiilor de facturare individuală, reprezentanţii asociaţiei trebuie să prezinte către RAJA lista cu situaţia financiară şi implicit debitele, pe fiecare din cele 115 apartamente/garsoniere de la nivelul blocului. În fapt, reprezentanţii asociaţiei Albatros, preşedintele Aurel Bădoi şi administratora Elena Cârneală, au prezentat o listă în care debitul general pe asociaţie era de 71.109 lei.
Aceste datorii însumau conform listei de plată restanţele către RAJA, RADET, inclusiv facturile lunii august, cheltuielile comune ale asociaţiei, femeie de serviciu şi administrator, deşi, la începutul întâlnirii, Aurel Bădoi a declarat că datoriile către RAJA şi RADET se ridică la peste 100.000 de lei. În aceste condiţii, se pune întrebarea unde este diferenţa de aproape 30.000 de lei şi chiar mai mult, în condiţiile în care facturile neachitate către RAJA însumează 71.901,78 lei", a mai adăugat reprezentantul societăţii. Pe lângă această situaţie, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei, pentru unele garsoniere de nici 10 metri pătraţi, cei doi reprezentanţi ai asociaţiei au înaintat către RAJA situaţii de plată de peste 900 lei/lună întreţinerea. „Faţă de toate acestea şi având în vedere faptul că suntem o companie de utilităţi publice ce urmăreşte protejarea şi sprijinirea cetăţenilor, SC RAJA SA îşi rezervă dreptul de a informa şi sesiza instituţiile abilitate cu privire la inadvertenţele din listele de plată şi debitle reale către furnizori, inadvertenţe ce conduc la prezumţia că reprezentanţii asociaţiei au săvârşit în formă continuă infracţiunea de furt şi înşelăciune", a conchis Irina Oprea.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp