Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Probleme rezolvate (video)

ro

11 Feb, 2011 00:00 1998 Marime text
Expropiere_AutoStr_1.jpgMai multe probleme care întârziau lucrările de execuţie a Autostrăzii Soarelui au fost soluţionate astăzi, în cadrul şedinţe Comisiei Judeţene de Fond Funciar Constanţa. Şi asta pentru că factorii responsabili au găsit soluţii pentru avizarea unor planuri parcelare din Constanţa, Murfatlar şi Rasova. Lucrările pentru realizarea tronsonului Cernavodă-Constanţa al Autostrăzii Soarelui şi pentru varianta de ocolire a municipiului Constanţa continuă datorită soluţiilor identificate de Comisia Judeţeană de Fond Funciar. Membrii Comisiei s-au reunit pentru a aviza planurile parcelare propuse de comisiile locale Constanţa, Murfatlar şi Rasova ptr. a debloca lucrările la A2.

Potrivit explicaţiilor prefectului judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, în cadrul şedinţei de astăzi a fost modificat amplasamentul unei parcele din Constanţa, în vreme ce, la Murfatlar, au fost aprobată rectificarea a trei titluri de proprietate. Reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa a menţionat, de asemenea, că în ceea ce priveşte Rasova au fost înlocuite şi aprobate planurile parcelare.

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz susţine că, "în acest moment, pe aceste zone drumul este deschis, nimeni nu poate invoca faptul că nu se poate lucra din cauza nesoluţionării exproprierilor". "În plus, pentru problemele de la Cernavodă sau Agigea, ridicate în şedinţa din 3 februarie de factorii implicaţi în realizarea acestor obiective de interes naţional s-au găsit deja soluţii, nemaifiind necesară punerea în discuţia comisiei judeţene de fond funciar".

Amintim că, în urma protocolului încheiat în luna noiembrie 2010 între Ministerul Transporturilor şi Instrastructurii şi Prefectura Constanţa, prefectul Claudiu-Iorga Palaz s-a implicat intens în accelerarea procedurilor de transfer şi expropriere de pe raza judeţului, cu scopul de a rezolva problemele care blocau înaintarea lucrărilor la Autostrada Soarelui şi, mai mult, de a le rezolva în regim de urgenţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii