Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regionala de Posta s-a desfiintat si s-a transformat Maxim - „Rezultatele demersurilor lui Bratianu nu s-au vazut"

ro

02 Jul, 2010 03:10 1914 Marime text
maxim12.jpgÎn cadrul Companiei Naţionale Poşta Română SA se pune în practică un plan de restructurare, deoarece cerinţele pieţei actuale nu mai sunt aceleaşi cu serviciile pe care le oferă poşta.

În Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, nr. 2825 din data de 29 iunie 2010, a fost publicată o hotărâre a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) CN Poşta Română SA. Din AGEA fac parte statul român, prin ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, deţinând 75% din voturi şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din voturile în AGEA. Şedinţa s-a ţinut conform Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale şi a Hotărârii Consiliului de Administraţie nr. 1/12.05.2010. AGEA a hotărât că se aprobă desfiinţarea sucursalei CN Poşta Română SA Bucureşti Sucursala Direcţia Regională de Poştă Constanţa. Directorul fostei Regionale de Poştă Constanţa, Alexandru Maxim, a explicat care vor fi repercusiunile acestei decizii. „Hotărârea face parte dintr-un plan de reorganizare, plan ce a fost elaborat de mai mult timp de o firmă de consultanţă, care a gândit o reaşezare a structurii Poştei Române, astfel încât să corespundă cu cerinţele pieţei şi să se ralieze serviciului poştal din Uniunea Europeană. Respectiva hotărâre a fost urmată şi de o Hotărâre de Guvern, prin care cele 10 regionale din ţară au suferit transformări. În primul rând, din 10 au mai rămas şapte, prin cuplarea mai multor regionale, care aveau în componenţă puţine judeţe, şi acum se numesc, provizoriu, Centre Zonale de Retail. De exemplu, fosta regională Prahova a trecut la Bucureşti, cea de la Bacău a fost prinsă în zona Iaşi, iar cea de la Galaţi a trecut la Constanţa, care va fi de acum înainte Centru Zonal. Cu fosta regională Galaţi chiar era o problemă, pentru că înfiinţarea ei, acum 10 ani, nu se justifica deloc, dar a fost creată în mod forţat din motive politice", a susţinut Alexandru Maxim.

Brătianu nu este implicat

Această reorganizare a fost necesară pentru că piaţa actuală nu mai solicită serviciile propriu-zise de poştă, adică nu prea mai comunică multă lume prin intermediul scrisorilor, ceea ce face o parte din activitatea poştei să nu se mai justifice. „În 2013 se va liberaliza piaţa de poştă şi trebuie să ne orientăm către servicii poştale de tip financiar, pentru că scrisori nu se mai trimit. În acest sens, în cel mai scurt timp vom demara programe pilot cu carduri emise de Poştă. Prin restructurarea aceasta nu se urmăreşte să se facă economie ci se vrea asigurarea cotei de piaţă a poştei. Trebuie să subliniez faptul că niciun angajat al Poştei nu va fi concediat. Schimbarea este doar în ceea ce priveşte reconfigurarea structurii judeţene, nimic mai mult", a susţinut Alexandru Maxim. Directorul actualului Centru Zonal de Retail Constanţa nu ştie despre demersurile pe care a încercat să le facă deputatul PSD Matei Brătianu pentru a politiza funcţiile din cadrul Poştei. „Ştiu că a încercat să mărească salariile, dar nu cunosc alte iniţiative cu tentă politică. Oricum, rezultatele demersurilor lui nu s-au văzut. Cu liderul Sindicatului Poşta Română, Matei Brătianu, nu am comunicat decât prin corespondenţă. Nu cred că l-am văzut de două ori în viaţa mea. Această schimbare structurală nu are nicio conotaţie politică şi nu se adresează lui Brătianu, este un plan aprobat de minister de mult timp", a conchis Alexandru Maxim.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii