Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au găsit soluţii (video)

ro

03 Feb, 2011 00:00 2135 Marime text
CONFERINTA_PALAZ1.jpgRespectarea limitei de viteză şi cântărirea încărcăturii autocamioanelor care circulă pe DN2A , între Hârşova şi Constanţa, după închiderea podului de la Cernavodă. Acestea sunt măsurile decise astăzi în şedinţa convocată de prefectul Claudiu-Iorga Palaz cu primarii localităţilor tranzitate de drumul naţional 2 A. Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, a coordonat şedinţa la care au luat parte primarii localităţilor tranzitate de DN2A şi care, din cauza maşinilor de mare tonaj care nu respectă limita de viteză, se confruntă cu probleme.

La eveniment au participat, alături de reprezentantul Guvernului în teritoriu şi de primari, şi factori decizionali în situaţii de acest gen, aşa cum sunt reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale România, unitatea Constanţa, ai Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, precum şi din partea Autorităţii Rutiere Române.
În cadrul şedinţei au fost ridicate o serie de aspecte, dar prefectul Claudiu-Iorga Palaz a subliniat că şedinţa nu este o ocazie pentru iniţierea unei dezbateri, ci una pentru găsirea unor soluţii concrete.
În această ordine de idei, Constantin Dancu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa a anunţat că va suplimenta echipajele în zonă dar şi că vor fi montate radare fixe. În plus, s-a decis ca încărcătura tuturor autocamioanelor să fie verificată la punctul de trecere de la podul de la Giurgeni. De menţionat este, însă, că aşa cum au subliniat atât reprezentantul Guvernului în teritoriu, cât şi şeful Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa, peste aproximativ trei săptămâni se va face o analiză pentru a se constata dacă măsurile dispuse au fost suficiente sau trebuie suplimentate. Ca măsură suplimentară, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a declarat şi că, în urma discuţiilor cu Gheorghe Frigioi, primarul comunei Crucea, se gândeşte ca, împreună cu Inspectoratul de Stat în Construcţii, să verifice situaţia caselor avariate din localitate, pentru a determina exact cauza care a dus la această situaţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii