Specialişti din morărit şi panificaţie, reuniţi la Universitatea Ovidius Fotini Teodorescu-„Simpozionul a adus în dezbatere noutăţile ştiinţifice şi legislative ale industriei produselor făinoase" (galerie foto)
Specialişti din morărit şi panificaţie, reuniţi la Universitatea Ovidius: Fotini Teodorescu-„SimpozionulEvenimentul a fost organizat de Asociaţia Specialiştilor din Morărit şi Panificaţie din România, ASMP şi Dobrogea Grup SA, cu sprijinul Patronatului din Industria de Morărit şi Panificaţie Rompan, al Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare a Bioresurselor Alimentare şi a Universităţii Ovidius, iar tema simpozionului din acest an a fost „Produsele făinoase - vector pentru o alimentaţie sănătoasă.
Necesitate şi posibilităţi". „Ediţia din acest an este una jubilară, marcată de aniversarea a 20 de ani de existenţă a Asociaţiei Specialiştilor din Morărit şi Panificaţie din România. De asemenea, în acest an, societatea noastră a sărbătorit 50 de ani de la înfiinţare", a declarat Maria Toma, directorul societăţii Dobrogea Grup SA. Evenimentul de vineri a reunit cei mai cunoscuţi specialişti din domeniu, care au dezbătut teme actuale atât pentru producători, cât şi pentru consumatori, şi anume alimentaţia sănătoasă. Cei 150 de specialişti, care s-au reunit la Constanţa, au adus în atenţia producătorilor, a retailerilor, dar mai ales a consumatorilor, inovaţii în alimentaţia sănătoasă pe baza de produse derivate din cereale. Simpozionul a fost organizat pe trei secţiuni: „Produsele făinoase şi alimentaţia sănătoasă", „Posibilităţi tehnice şi tehnologice pentru obţinerea unor produse sănătoase", „Legislaţi şi reglementări în domeniul alimentelor sănătoase".
„Conceptul de sănătate se fundamentează astăzi pe ideea că este mai uşor, mai bine şi mai eficient să eviţi apariţia îmbolnăvirilor, decât să le tratezi, iar hrana constituie sursa de energie prin care organismul face faţă nevoilor vitale. Ea joacă un rol important în păstrarea echilibrului morfologic şi funcţional al organismului şi mai ales în prevenirea stării de boală. În acest context, industria alimentară poartă responsabilitatea aducerii pe piaţă a unor produse adaptate stilului actual de viaţă al consumatorului, dar şi cerinţelor comerţului modern. La nivel mondial există o intensă activitate ştiinţifică şi legislativă în legătură cu rolul pe care îl joacă alimentele în menţinerea stării de sănătate a populaţiei şi, de aceea, cea de-a XXI-a ediţie a simpozionului şi-a propus să aducă în dezbatere noutăţile ştiinţifice şi legislative, precum şi cele mai recente realizări ale industriei produselor făinoase din lume la nivel mondial şi naţional, legate de acest subiect. Unul din mesajele noastre este: vrem să lucrăm curat, vrem ca pâinea noastră să fie curată" a precizat Fotoni Teodorescu, preşedintele Consiliului de Administraţia a SC Dobrogea Grup SA. La rândul său, fostul director al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiş a ţinut să sublinieze că societatea Dobrogea Grup SA va deveni unul dintre principalii producători de panificaţie din ţară. În cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Simpozionului, au fost premiaţi cei care de-a lungul timpului au contribuit la dezvoltarea acestei industrii.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp