Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:57 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitale sau aziluri? (video)

ro

03 Feb, 2011 00:00 2033 Marime text
Spitale_vs_Aziluri1.jpgMinisterul Sănătăţii intenţionează să transforme două spitale din judeţul Constanţa în aziluri de bătrâni sau centre de permanenţă. Deşi propunerile avansate la Bucureşti de prefect dar şi de directorul DSP nu vizau desfiinţarea Spitalului Orăşenesc Cernavodă şi a Centrului de Sănătate Băneasa, autorităţile constănţene ar accepta şi varianta unei mixturi între azil şi centru de permanenţă. O decizie finală trebuie luată până la sfârşitul lunii martie.

În adresa transmisă de oficialităţile constănţene, Spitalul Orăşenesc Cernavodă era propus pentru comasare, pentru a deveni secţie exterioară a Spitalului Medgidia. Ministerul Sănătăţii are însă alte planuri şi anume transformarea unităţii în cămin de bătrâni. Astfel, Spitalul Orăşenesc Cernavodă şi Centrul de Sănătate Băneasa au fost incluse pe lista celor 71 de spitale propuse pentru a deveni aziluri sau centre de permanenţă. Autorităţile locale din cele două oraşe şi reprezentanţii Federaţiei Solidaritatea Sanitară nu sunt de acord cu propunerea Ministerului şi susţin că o astfel de măsură ar trebui luată numai în urma unui studiu de impact. De reorganizare sunt vizate şi Spitalul de Ortopedie de la Eforie Sud şi cel de Ftiziologie de la Agigea, care ar urma să devină secţii exterioare ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Deşi este de acord că aceste comasări ar fi în beneficiul pacienţilor şi al celor două spitale, managerul Spitalului Judeţean, unitate medicală controlată de Consiliul Judeţean nu ezită să paseze problema în sfera politicului.

În judeţul Constanţa sunt vizate de reorganizare şapte spitale. Pe lângă cele patru amintite sunt propuse pentru comasare Spitalul de Recuperare Medicală Eforie Nord cu Institutul Naţional de Balneoclimatologie Bucureşti, Sanatoriul Balnear Mangalia cu Sanatoriul Techirghiol şi Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare cu Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.

arsid8401439
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii