Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:23 15 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Judetean trateaza bolnavii cu medicamente ieftine

ro

24 Jun, 2010 03:19 2337 Marime text
spitalul_judetean.jpgConducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJUC) a făcut o comandă de medicamente care vor asigura doar pentru o săptămână necesarul pentru toate urgenţele medicale.

Potrivit directorului medical, dr. Liliana Tuţă, din lista de medicamente necesare au fost selectate doar 25 dintre ele. „Pe listă sunt în jur de 150 de medicamente de care am avea nevoie, însă am avut bani doar pentru 25 dintre ele. A fost foarte greu să selectăm aceste medicamente", a continuat directorul medical. Printre aceste medicamente se numără antibioticele, anticoagulantele, perfuzabilele, dar şi cele pentru hemoragii digestive şi pentru urgenţe cardiologice. Purtătorul de cuvânt al instituţiei sanitare, dr. Florian Stoian, a subliniat că un flacon de antibiotice este 50 de lei.

Până pe data de 1 iulie a.c., atunci când Consiliul Judeţean Constanţa va prelua activitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unitatea medicală nu trebuie să mai aibă nici o datorie faţă de vreun furnizor de medicamente. Astfel, Ministerul Sănătăţii Publice este obligat să plătească toate datoriile înregistrate de spital până în acest moment. Cât priveşte această asumare a Consiliului Judeţean Constanţa, directorul medical al unităţii spitaliceşti s-a declarat mulţumit, spunând că: „orice schimbare trebuie să fie în bine şi aproape toate investiţiile au fost făcute cu ajutorul Consiliului Judeţean Constanţa, care mereu a fost interesat de soarta spitalului".

Listă de aşteptare pentru intervenţii chirurgicale

Mai mult decât atât, serviciile medicale vor fi decontate în continuare de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa, chiar dacă SCJUC va fi în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa. Directorul medical s-a mai plâns şi de faptul că CJAS Constanţa nu decontează în totalitate serviciile medicale. „Pentru luna iunie, din 90 de miliarde de lei, am primit doar 70 de miliarde de lei, ceea ce înseamnă că am rămas în gaură. Iar pentru luna iulie, vom primi doar 44 de miliarde de lei. În acest sens, vom lua anumite măsuri pentru a ne putea încadra în sumele primite", a continuat dr. Tuţă. Printre aceste măsuri se numără mai puţini bani pentru salariile cadrelor medicale, precum şi înfiinţarea unei liste de aşteptare pentru intervenţiile chirurgicale. „Populaţia trebuie să înţeleagă că există boli cronice care trebuie să aştepte de la o lună până la nouă luni. Până acum, exista o astfel de listă de aşteptare doar pentru 14 zile", a conchis directorul medical.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii