Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:45 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sub ameninţarea gripei (video)

ro

17 Feb, 2011 00:00 2074 Marime text
Serviciu_Curatenie_1.jpgAccesul în secţiile de risc ale Spitalului Judeţean rămâne restricţionat pentru vizitatori. Măsura a fost luată pe termen nelimitat de conducerea unitatii medicale, pentru a preîntâmpina infecţia cu virusul gripei noi.

La Constanţa nu au mai apărut cazuri de AH1N1, însă în ultima săptămână peste o mie de oameni s-au îmbolnăvit de viroze, pneumonii şi gripe de sezon. La nivel naţional a fost instituit codul roşu de gripă, peste 90.000 de români suferind în prezent de infecţii respiratorii. Semicarantina a fost instituită în urmă cu aproape trei săptămâni, după ce o tânără mămică a decedat din cauza complicaţiilor provocate de infecţia cu virusul gripei noi. Vizitatorii nu mai au acces în secţiile neonatologie, prematuri, pediatrie, ginecologie şi terapie intensivă.Si asta pentru ca acestea prezintă risc major de contaminare.

Autoritatile au impus deja masuri in spitale. In toate institutiile din Capitala, dar si in cele din tara, mai ales in sectiile de pediatrie si boli infectioase s-a limitat accesul vizitatorilor, iar mastile de protectie sunt obligatorii. In ultima saptamana, s-au confirmat prin analize de laborator 73 de cazuri de gripa si s-au inregistrat cinci decese la cele cu virusul AH1N1, printre care si un adolescent de 15 ani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii