Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxaţi direct la sursă (video)

ro

13 Nov, 2010 00:00 1853 Marime text
taxa.jpgTransportatorii care tranzitează cu maşinile de marfă drumurile judeţene din Constanţa sunt pradă uşoară pentru drumarii care îi aşteaptă la cotitură pentru a le mai aplica o amendă. De ce? Pentru că nu au achitat taxa de 6 lei, impusă de consilul judetean.

Problema este că cei care vor să o achite, chiar nu au unde. În schimb, cu toată taxarea, drumurile judeţene sunt mai mult plombate decât asfaltate.Pentru a circula pe un drum judeţean cu un autovehicul de transport marfă trebuie neapărat să achiţi o taxă de 6 lei, zice o hotărâre a Consiliului Judeţean, altfel rişti o amendă de 1500. Taxa se achită la un fel de punct autorizat, spunem un fel pentru că aceste puncte sunt mai bine dosite decât galbenii bunicilor. În schimb angajaţii de la drumuri judeţene se află la vedere, împărţind darnic amenzi celor care nu au achitat pentru că nu au unde achita.
Aşa stau lucrurile în comuna Lumina. La intrarea în localitate există un asemenea punct dar din care absentează drumarul cu chitanţă care să îţi ia banii. În schimb la ieşirea din localitate te aşteptă poliţişti de la circulaţie şi angajaţi ai drumurilor judeţene care nu uită să te fericească cu o amendă, deloc mică. Dacă pentru cei care circulă în judeţ acestă taxă este cumva cunoscută pentru cei aflaţi în trecere, surpriza pregătită de drumarii constănţeni nu poate fi ignorată. Mai ales că oamenii află direct din chitanţă, felicitarea primită cadou ca un semn de ospitalitate al Consilului Judeţean.

Interesant este unde se duc aceşti bani deoarece drumurile din judeţ nu se află în cea mai bună stare. Iar reparaţii capitale pe vreun astfel de drum nu s-au mai întâmplat de mult. În schimb, plombări mai multe ca într-un cabinet stomatologic avem în tot judeţul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii