Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tensiuni în medicina de familie (video)

ro

12 Feb, 2011 00:00 1742 Marime text
PROTESTE_MEDICI_DE_FAMILIE_1.jpgMedicii de familie sunt gata să treacă la măsuri concrete în semn de protest faţă de măsurile luate de Ministerul Sănătaţii în privinţa medicinei primare.

O decizie va fi luată sâmbătă, la Bucureşti, în urma unei întâlniri la care vor participa toţi reprezentanţii medicilor de familie din România, atât din Societatea Naţională de Medicina Familiei, cât şi parteneri din Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie din România, Colegiul Medicilor din România şi reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor. Medicii sunt nemulţumiţi că nu au fost consultati cu privire la avalansa de legi si proiecte aparute , fie că a fost vorba despre contractul-cadru, modificarea legii privind centrele de permanenţă sau reconversia profesională. Printre nemulţumiri se mai numără şi falimentarea cabinetelor de medicină primară, impunerea informatizării sistemului pe banii medicilor sau dispariţia sporurilor de zone izolate. In opinia medicilor de familie ,nenumaratele interventii la ministerul sanatatii au ramas fara ecou.

Printre deciziile care urmează să fie luate luate de medicii de familie la nivel naţional se vehiculează depunerea de cereri de certificate de conformitate în vederea practicării specialităţii în străinătate, nesemnarea contractelor cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate sau chemarea în instanţă a autorităţilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii