Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:56 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius găzduieşte două conferinţe internaţionale

ro

20 Sep, 2012 01:00 1481 Marime text
Ovidius_-_Universitatea_Ovidius.jpgFacultatea de Drept, Ştiinţe Administrative şi Sociologie din cadrul Universităţii Ovidius organizează în data de 23 septembrie, de la ora 9.00, în Aula bibliotecii, cea de a doua ediţie a Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale „Creativitatea uneşte planeta", dar şi cea de a patra ediţie a Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale „Probleme de logistică şi dezvoltarea transportului". Scopul şi tematica propuse au intenţia de a acoperi subiecte din domeniile activităţii de cercetare a Facultăţii de Drept, Ştiinţe Administrative şi Sociologie, în parteneriat cu Universitatea Naţională Maritimă din Odessa - Ucraina, Asociaţia Ştiinţifică de Dreptul Proprietăţii Intelectuale (ASDPI) - Bucureşti, Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) şi Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

Tematica privind protecţia creaţiilor intelectuale a reunit la Constanţa, de-a lungul timpului, specialişti din ţara şi din străinătate, atraşi de nivelul dezbaterilor şi calitatea comunicărilor prezentate. Lucrările conferinţei se vor desfăşura în cadrul unei secţiuni plenare, la care vor lua cuvântul prof. univ. dr. Dănuţ Tiberiu Epure - rectorul Universităţii Ovidius, Bogdan Huţucă, prefectul judeţului Constanţa, Aidun Curt-Mola - subprefectul Judeţului Constanţa, dr. ing. Alexandru Cristian Ştrenc - director general adjunct al OSIM, Adriana Donţu - director general al ORDA, dr. ing. Bogdan Bjol - examinator la Oficiul European de Brevete din Munchen, Germania.

De asemenea, lucrările vor continua cu două secţiuni intitulate

„Protecţia proprietăţii intelectuale - aspecte socio-economice şi juridice" şi „Inovaţia în tehnologie - noi evoluţii socio-economice şi juridice". Pornind de la premisa potrivit căreia cunoaşterea nu există izolat în mintea unei singure persoane, ci se naşte prin schimbul de idei şi experienţe în cadrul unei conferinţe ştiinţifice, acest eveniment se adresează tuturor profesioniştilor şi studenţilor, dar şi personalului implicat în învăţământul superior, persoane cu funcţii de conducere, monitorizare, evaluare şi control în domeniul protecţiei drepturilor proprietăţii intelectuale şi personal implicat în dezvoltarea programelor de studii universitare care nu au în programa de învăţământ disciplina Dreptul Proprietăţii Intelectuale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii