Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:57 16 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vaccin impotriva tuberculozei pentru nou-nascuti, la Policlinica pentru Copii

ro

21 May, 2010 02:01 1793 Marime text
Nou-născuţii pot fi imunizaţi împotriva tuberculozei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Din pricina lipsei vaccinurilor împotriva tuberculozei, mamele care au născut în ultimele cinci luni nu şi-au putut imuniza până acum copiii. Din fericire, Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a primit la începutul acestei săptămâni aproximativ 1000 de doze cu care bebeluşii vor putea fi imunizaţi împotriva tuberculozei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei spitaliceşti, dr. Florian Stoian, mamele se pot prezenta cu micuţii la Policlinica pentru Copii, în fiecare zi, între orele 13.30 şi 15.00.

„Noi am trimis vaccinurile în toate maternităţile din judeţul Constanţa pentru a se începe cât mai repede această campanie de imunizare împotriva tuberculozei a nou-născuţilor. Sperăm că dozele primite ne vor ajunge până la sfârşitul lunii", ne-a declarat Mihaela Dinisov, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa.

De la începutul săptămânii şi până în prezent, numai la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au fost imunizaţi peste 200 de nou-născuţi.

Copiii au risc ridicat să fie infectaţi cu tuberculoză

„Copiii care sunt în pericol să contacteze tuberculoza sunt cei care trăiesc în casă cu un bolnav de TBC, cei cu un sistem imunitar scăzut sau boli imunodepresive, cei născuţi într-o ţară cu un număr mare de bolnavi TBC sau cei care trăiesc în comunităţi cu un sistem precar de sănătate", ne-a declarat şeful Clinicii Medicală I, dr. Florea Voinea.

Părinţii care bănuiesc că cel mic a fost în contact cu cineva care are TBC sau că are simptomele tuberculozei, trebuie să meargă imediat la medicul de familie. Nou-născuţii şi copiii au risc crescut pentru apariţia complicaţiilor, de exemplu meningita tuberculoasă. Este vital ca un doctor să vadă copilul imediat pentru diagnostic şi tratament.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii