Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:16 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi cum s-a desfăşurat proba scrisă la Limba Română Subiectele Mircea Eliade şi Nichita Stănescu le-au dat bătăi de cap elevilor (galerie foto)

ro

28 Jun, 2011 00:00 2554 Marime text
bacalaureat_bac_1.jpgMai mulţi elevi prinşi pe picior greşit au fost eliminaţi de la prima probă scrisă a bacalaureatului

7. 227 candidaţi care susţin examenele de bacalaureat au intrat în săptămâna de foc a probelor scrise ale bacalaureatului. Dacă până acum, candidaţii au susţinut cele trei competenţe la limba română, la limba străină şi la utilizarea calculatorului, la care au primit calificative, de ieri au început probele scrise.

La nivelul judeţului Constanţa au fost organizate 25 de centre de examen şi opt centre zonale de evaluare. Primul subiect de la proba scrisă la limba şi literatura română, la bacalaureat, a fost „Nuntă în cer" de Mircea Eliade. Pornind de la acest roman, candidaţii au trebuit să răspundă la 9 cerinţe. Subiectul II a constat în scrierea unui text de tip argumentativ de 15-30 rânduri despre cunoaşterea de sine, pornind de la ideile sugerate de afirmaţia lui Nichita Stănescu: „A avea un ideal înseamnă a avea o oglindă". Subiectul III a cerut realizarea unui eseu de două-trei pagini privind particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-o operă dramatică de I.L.Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu. Astfel, candidaţii ar fi trebuit să aleagă un personaj din „O scrisoare pierdută" de I.L. Caragiale, „Jocul ielelor" de Camil Petrescu sau „Iona" de Marin Sorescu. „A fost dificil. Nu ne aşteptam să fie atât de greu şi stresant", s-a plâns un elev de la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria.

19 elevi au fost eliminaţi

bacalaureat.jpg19 elevi din Constanţa au fost eliminaţi de la proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul examenului de bacalaureat. La liceul din Ostrov au fost daţi afară din examen opt elevi, care au fost prinşi copiind. De asemenea, au fost eliminaţi de la prima probă a bacalaureatului un elev de la Liceul Teoretic Tomis, unul de la Colegiul de Arte Regina Maria şi nouă de la Colegiul de Marină Alexandru Ioan Cuza. Potrivit vicepreşedintelui Comisiei Judeţene de bacalaureat, inspectorul şcolar Margareta Constantin, candidaţii aveau asupra loc copiuţe si memoratoare. Eliminarea din examen atrage după sine, începând cu acest an, imposibilitatea elevului în cauză de a participa la următoarele două sesiuni de examen, ei având posibilitatea de a mai da examenul în sesiunea de toamnă a anului viitor.

Bacul de la Constanţa nu a fost monitorizat video

Din unul din cele 25 de centre de examinare, înfiinţate la nivelul judeţului Constanţa, nu are camere de supraveghere, aşa cum a cerut Ministerul Educaţiei. „Doar 15 centre au camere de monitorizare video pe culoare şi căile de acces. În sălile unde se desfăşoară examenele nu avem camere de monitorizare. Contăm pe vigilenţa profesorilor supraveghetori", a precizat Gabriela Costea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Bacalaureatul are trei probe orale şi trei scrise

Potrivit calendarului de examen, mâine, elevii dau proba scrisă la limba şi literatura maternă, iar pe 29 iunie proba obligatorie a profilului. Pe 1 iulie are loc proba scrisă la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 3 iulie, iar pe 4 iulie se depun contestaţiile. Între 5 şi 7 iulie se vor rezolva contestaţiile, iar pe 8 iulie se afişează rezultatele finale. Probele orale, deja susţinute, au fost la limba română, computer şi limbă străină. Rezultatele examenului vor fi afişate la 3 iulie, iar în 4 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, se vor putea depune eventualele contestaţii. Rezultatele finale ale examenului vor fi afişate la 8 iulie. În perioada 11-15 iulie, vor avea loc înscrierile pentru sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat 2011, care se va desfăşura în perioada 22 august - 7 septembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii