Zeci de persoane s-au inghesuit ieri sa doneze sange
Zeci de persoane s-au inghesuit ieri sa doneze sangePersoanele care au dorit să doneze au primit diplome pentru perseverenţa cu care au contribuit la salvarea de vieţi omeneşti şi un tricou pe care este inscripţionat „Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge".
Printre primele persoane care au donat sânge ieri dimineaţă se numără şi dr. Mohamet Zaher, organizatorul campaniei din acest an. „Am iniţiat această campanie pentru că am constatat lipsa sângelui şi a donatorilor. Primii donatori au venit chiar la 7.30 dimineaţa şi au fost foarte receptivi. Astăzi (n.r. ieri) am împlinit 18 de ani de stat în România şi sărbătoresc acest lucru simbolic, prin donarea de sânge. Până la această oră, au donat peste 40 de persoane. Cine nu a putut veni azi (n.r. ieri) poate veni până la sfârşitul săptămânii", a declarat acesta.
„Pentru mine, a devenit o obişnuinţă să donez sânge. Prima dată am donat acum şase ani pentru un coleg de muncă şi de atunci donez constant. Această campanie este una foarte bună şi benefică", ne-a declarat Sevastiţa Lazăr, în vârstă de 45 de ani.
În acest an, sărbătoarea Mondială a Donatorilor de Sânge se concentrează asupra tinerilor care pot contribui la asigurarea tratamentului transfuzional donând sânge, promovând donarea de sânge voluntară şi neremunerată şi recrutând noi donatori în comunitatea din care fac parte.
Sloganul „Sânge nou pentru omenire", lansat în acest an cu ocazia campaniei, încearcă să reţină atenţia oamenilor asupra nevoii crescânde de donatori de sânge în întreaga lume. În România, numărul celor care donează sânge este încă mic, comparativ cu nevoile de produse sanguine.
Totuşi, în ultimii doi-trei ani, s-a observat o creştere a acestora, dar încă nu s-a atins nivelul de autoinsuficienţă la nivel naţional. În judeţul Constanţa donează anual doar doi cetăţeni din 1000, însă pacienţii au nevoie de mai mulţi donatori de sânge.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp