Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbal/Cinci oficiali arestati pentru pariuri trucate

ro

25 Nov, 2009 20:30 403 Marime text

Poliţia chineză a confirmat, miercuri, arestarea a 17 persoane suspectate că sunt implicate în trucarea de pariuri, dintre acestea unul fiind un responsabil al Federaţiei de Fotbal, iar alţi 4 conducători de cluburi, informează presa chineză, citată de AFP.

Persoanele reţinute de autorităţi sunt suspectate că au efectuat mai multe pariuri pe internet, atât în China, cât şi în străinătate, iar rezultatele meciurile au fost aranjate după ce mai mulţi jucători şi antrenori ar fi fost mituiţi în sezonul 2006-2007 al campionatului chinez.

Poliţia din Liaoning a refuzat până acum să ofere date referitoare la ancheta desfăşurată cu privire la pariurile trucate din campionatul intern, deşi în presa locală au apărut informaţii despre aceasta încă de la începutul lunii noiembrie. Mai multţi jucători, antrenori şi conducători au fost deja interogaţi de poliţie în cadrul acestei anchete, care a pornit în anul 2006 după un meci între Guangzhou Yiyao şi Shanxi, considerat suspect.

Presa chineză consideră că "nivelul fotbalului chinez a scăzut foarte mult în ultimii ani, iar cauzele acestui declin sunt foarte multe. Meciurile aranjate, pariurile trucate şi arbitri corupţi sunt cu siguranţă câteva dintre acele cauze".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii