Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbal/Liga II Farul s-a impus pe terenul lui Dinamo II

ro

18 Oct, 2009 17:59 682 Marime text

Succes important astăzi pentru echipa constănţeană care a urcat pe locul patru în ierarhia primei serii a ligii secunde. Fără Fatai, lăast pe bancă de Şumudică, marinarii s-au mişcat greu în faţa lanternei roşii, întărită însă cu mai mulţi jucători de la prima echipă a lui Dinamo. Fără multe idei ofensive, Constanţa a profitat de prima mare eroare a defensivei alb roşii în minutul 19, Măţel reuşind să deschidă scorul după o lovitură de cap anemică din mijlocul careului care l-a surprins nepregătit pe portarul dinamovist. Până la pauză, Farul a controlat tactic disputa dar evidenţiat a fost arbitrul Marius Constantinescu. Olteanul l-a iertat pe Mendy de o eliminare în minutul 23, şi apoi, poate în compensaţie, a refuzat constănţenilor un penalty clar ca lumina zilei. L. Rus a scuturat transversala porţii lui Sardescu iar repriza s-a încheiat cu Farul în avantaj, 1-0.

După odihnă, marinarii au intrat decişi pe gazon sorind probabil să încheie repede conturile numai că finalizările au fost rare. Doar Măţel l-a încercat pe Oprea cu un şit din lovitură liberă în primele 20 de minute, penaltiul obţinut de Matei în minutul 65 însemnând şi desprinderea prin Chico. Finalul a găsit Dinamo II în atac, gazdele trecând de două ori pe lângă un gol onorant prin uruguayanul Diaz care l-a evidenţiat pe Sardescu.

Şumidică one man show

Tehnicianul Farului a reuşit să facă un spectacol rarisim pe durata disputei. Cunoscut drept un tip coleric, Marius Şumudică a „uitat" că meciul este transmis în direct la un post naţional de televiziune şi că tribunele sunt goale, biciuindu-şi elevii cu înjurături care mai de care mai colorate. Remarcabilă a fost diversitate expresiilor, antrenorul reuşind să închege peste 20 de vulgarităţi fără să le repete.

După încheierea partidei, Şumudică a declarat: „A fost un joc bun aflat tot timpul la discreţia noastră iar rezultatul este numai rodul muncii din teren. Îmi place atitudinea de astăzi şi felul în care au evoluat jucătorii mei. Acesta este Farul pe care vreau să-l văd".

Altfel, tehnicianul l-a remarcat pe Măţel, jucător criticat dur săptămâna trecută, şi l-a luat în colimator pe Fatai. „Măţel a evoluat aşa cum trebuie să evolueze un căpitan de echipă în schimb Fatai a ratat şansa sa şi va suporta consecinţele", a conchis Şumudică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii