Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbal/UEFA oficializeaza lupta contra rasismului

ro

08 Oct, 2009 21:11 672 Marime text

Forul european a anunţat astăzi pe site-ul oficial, că Centrul Est-European de Monitorizare anti-rasism, cu sediul în Varşovia, va fi inaugurat în luna octombrie, cu sprijinul UEFA, şi va monitoriza cazurile de rasism din Europa de Est, dar şi de la EURO 2012, competiţie găzduită de Polonia şi Ucraina.

"Importanţa socială tot mai mare a fotbalului în Polonia şi Ucraina înainte de 2012 ne dă ocazia să luptăm împotriva xenofobiei şi a rasismului în Europa de Est", a spus unul dintre coordonatorii centrului, sociologul Rafal Pankowski. "Punctul nostru de pornire este rasismul în fotbal, dar vom analiza tot ce se referă la discriminare", a afirmat pentru sursa citată, Jacek Purski, unul dintre oficiali.

Centrul face parte dintr-un proiect de trei ani al asociaţiei Football Against Racinsmin Europe(FARE), finanţat de UEFA şi susţinut şi de FIFPro.

Obiectivul este realizarea unor activităţi împotriva discriminării şi colaborarea cu minorităţile şi autorităţile pentru promovarea FARE în Estul Europei.

Proiectul va fi mai dezvoltat în Ungaria şi Slovacia, dar va monitoriza cazurile de rasism şi din România, Bulgaria, Rusia, Belarus şi Republica Moldova.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii