Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbal/Liga Campionilor HCM a detonat bomba sezonului in Europa

ro

09 Oct, 2009 01:23 564 Marime text

Campioana României face din nou istorie. La cinci ani după succesul de senzaţie în faţa Barcelonei, HCM Constanţa a reuşit o partidă rarisimă în etapa a doua a Ligii Campionilor. Un meci început dezastruos, 4-11 în minutul 13, şi 8-16 în minutul 18 s-a transformat într-o demonstraţie de handbal. Fără să mai aibă nimic de pierdut, constănţenii au riscat şi au reuşit să revină incredibil pe tabelă, la pauză consemându-se avantaj minim pentru adversari, 17-18.

Mitanul secund a fost unul nebunesc. Constanţa a profitat de ziua infectă a vedetei Karabatic dar şi a portarului Karaboue, şi nu a mai repetat erorile din partida de debut cu Valladollid. Toma şi compania au transformat în gol aproape toate atacurile în timp ce francezii s-au întrecut în inexactităţi şi n-au putut să teracă de un magistral Popescu. În final, francezii au ajuns la două goluri de HCM, în minutul 58, dar totul nu a fost decât un foc de paie. Constanţa s-a apărat perfect şi a marcat de încă două ori, pentru cel mai mare succes din istoria clubului: 37-33 cu Montpellier.

De remarcat că cele două formaţii s-au mai înfruntat în sezonul 2007-2008 al Ligii Campionilor, francezii având câştig de cauză în ambele partide. În disputa de la Constanţa, Montpellier s-a impus cu 29-24, pentru ca în returul din Franţa, oaspeţii de astăzi să câştige categoric, cu 34-23.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii