Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

JO 2016 Juan Antonio Samaranch incearca 'sa ajute Madridul'

ro

24 Sep, 2009 12:58 423 Marime text

juan_antonio_samaranch.jpgFostul preşedinte spaniol al Comitetului internaţional olimpic (CIO), Juan Antonio Samaranch, a declarat că încearcă 'să ajute Madridul', care se află în dispută cu Chicago, Rio de Janeiro şi Tokyo pentru a primi organizarea Jocurilor Olimpice din 2016.

'Cu vorbele mele, care sunt rare, voi încerca să ajut Madridul', a declarat Samaranch în capitala spaniolă, cu câteva zile înainte de desemnarea oraşului-gazdă de către CIO, pe 2 octombrie, la Copenhaga.

Samaranch, care şi-a păstrat o puternică influenţă în rândul lumii olimpice, a confirmat că se va duce la Copenhaga pentru a apăra candidatura Madridului, arătându-se, totodată, 'prudent' cu privire la şansele capitalei spaniole. Fostul preşedinte al CIO a apreciat că handicapul principal al Madridului este regula - nescrisă - rotaţiei Jocurilor Olimpice pe continente, în condiţiile în care Londra organizează deja ediţia din 2012, în timp ce principalul atu este că are construcţiile gata în proporţie de 70 la sută.

AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii