Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:02 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Volei/Cupa Romaniei O pledoarie pentru volei

ro

20 Oct, 2009 01:04 963 Marime text

volei123.jpgCS Volei 2004 Tomis Constanţa s-a impus în această seară cu 3-2 în faţa deja rivalei CSU Metal Galaţi. Al doilea succes consecutiv din duelurile contra gălăţencelor o transformă pe Tomis în favorită la trofeele puse în joc în acest an.

Pentru un spectator neinteresat de volei, partida de astăzi de la Botoşani a fost cea mai bună dovadă că acest sport este cel puţin la fel de interesant ca handbalul sau baschetul. Două echipe bune, probabil cele mai bune din România, formate însă în marea parte din jucătoare importate de peste mări şi ţări, s-au luptat până la ultima picătură de energie pentru un loc în finală. Detzavantajate de targerea la sorţi care parcă a garantat accesul în finală al dinamovistelor, 3-0 cu Bacău tot astăzi, Tomis şi Metal au trebuit să lupte eroic pentru a avea şansa de a cuceri primul trofeu pus în joc de FRV.

Constanţa a început tare, şi a condus cu 3-0 după primele mingi trezind însă orgoliul gălăţencelor. Campioanele au revenit în joc şi pe tabelă, dar Simanic şi compania au rezistat eroic pentru a-şi adjudeca parţialul. Seturile doi şi trei au fost la fel de disputate, cu Galaţiul reuşind să obţină plusul necesar unui succes astfel că după trei seturi situaţia balansase periculos pentru Constanţa, 1-2.

Al patrulea set a fost la un pas să se transforme într-unul fără istoric. Tomis a început tare dar erorile neforţate au transformat disputa într-o corvoadă. Galaţiul a condus cu 18-12 la un momant dat, iar revenirea eroică a tomitanelor se putea încheia tot prost dacă, pe final, Simanic nu salva incredibil o minge transformată în punct de Plchotova. Setul a revenit Tomisului cu 25-23 şi spectatorii entuziaşti au primit ca bonus un set decisiv.

Respectând tiparul primelor perţiale, cele două trupe şi-au împărţit perioadele petrecute la conducere. Galaţiul a ratat un moment psihologic la 8-5, şi apoi un punct de meci, pentru ca apoi să cadă sub serviciile perfecte ale căpitanului Gavrilescu şi sub atacurile devastatoare ale universalului Barun. 16-14 şi calificare istorică pentru un club care, la propriu, a crescut în doi ani cât alţii în zece.

Mâine Tomis va juca împotriva bestiei negre, Dinamo Bucureşti, pentru a trece în palmares primul trofeu oficial.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii