Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis aşteaptă în genunchi finalul campionatului

ro

12 Apr, 2011 02:49 1239 Marime text
cstomis.jpgConstănţencele speră să obţină primele două puncte după o pauză de 11 meciuri, etapa viitoare, când vor primi vizita ultimei clasate în Liga Naţională, HCM Buzău

Problemele financiare cu care s-a confruntat CS Tomis în acest sezon au adus echipa într-o situaţie extrem de delicată în campionat. Formaţia constănţeană a suferit nu mai puţin de 11 înfrângeri consecutive în campionat şi a coborât până pe locul 10 în Divizia Naţională.

Ocupanta locului 3 în ediţia precedentă de campionat, CS Tomis nu a mai simţit gustul victoriei din etapa a XII-a, când se impunea clar pe teren propriu în faţa celor de la SCM Craiova, scor 32-22. Din acel moment a început colapsul echipei constănţene. Mai multe jucătoare importante au părăsit gruparea de pe litoral, în ciuda ajutorului financiar primit la începutul anului de la autorităţile locale. Acest lucru nu a rămas fără efecte asupra jocului echipei, Tomisul cedând în ultimele 11 meciuri din campionat. În aceste condiţii, la adăpostul punctelor câştigate în „epoca Crăciun", echipa pregătită de veterana Mihaela Pârâianu aşteaptă finalul acestui sezon pentru a putea începe reconstrucţia echipei. Rămasă cu doar zece jucătoare în lot, dintre care doi portari, „obiectivul" grupării constănţene este să nu se facă de râs în cele trei meciuri rămase din actuala ediţie de campionat. Constănţencele speră să obţină prima victorie după 11 meciuri etapa viitoare, când vor întâlni pe teren propriu echipa clasată pe ultimul loc în Liga Naţională, HCM Buzău. „În meciul de la Baia Mare am jucat într-o sală micuţă, unde publicul numeros şi-a încurajat favoritele şi a pus presiune pe umerii tinerelor noastre jucătoare. Sper ca măcar la meciul cu Buzăul să luăm cele două puncte din cele trei jocuri rămase şi să încercăm să facem o figură frumoasă până la sfârşitul camionatului" a declarat pentru handbalvolei.ro antrenorul Tomisului, Mihaela Pârâianu. În clasament, CS Tomis îşi păstrează poziţia a zecea, graţie celor 16 puncte câştigate în turul de campionat. Lideră este Oltchim, cu 45 puncte, devenită campioană pentru a 17-a oară, fiind urmată, în ordine, de Universitatea Cluj, cu 38 de puncte, CSM Bucureşti (34) şi HC Zalău (29).

Reconstrucţie din vară

După ce preşedintele şi singurul finanţator al echipei Gheorghe Slabu a renunţat la această funcţie, noua conducerea formată din Carmen Florentina Vasile - preşedinte, Marius Puşcaşi, Costinel Stan, Mariana Tudora şi Gheorghe Slabu - membri ai Consiliului de Administraţie vor începe reconstrucţia echipei după încheierea acestui sezon. „Sper ca fetele, în special cele mai tinere, să ne ofere suficiente motive să credem că reconstrucţia echipei trebuie să înceapă cu ele. Din păcate, acesta este nivelul de la care pornim la drum", a spus directorul executiv al clubului de pe litoral, Paul Alexe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii