Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial! HCM evită în grupe două foste câştigătoare ale Ligii Campionilor

ro

23 Jun, 2011 03:00 1328 Marime text
hcm.jpgFederaţia Europeană de Handbal (EHF) a stabilit marţi lista oficială a formaţiilor participante în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi.

Aşa cum se stabilise iniţial, campioana României, HCM Constanţa, rămâne în cea de-a treia urnă valorică din totalul de cinci care cuprind echipele calificate direct în faza grupelor. Faţă de ediţiile trecute, când s-a aflat printre ultimele în lista capilor de serie înainte de tragerea la sorţi a grupelor, formaţia de pe litoral culege în acest sezon roadele evoluţiilor bune din precedentele sezoane ale competiţiei. HCM are şansa să facă parte dintr-o grupă mai uşoară după tragerea la sorţi de la Viena, prezenţa în cea de-a treia urnă valorică dând posibilitatea constănţenilor să evite unele dintre cele mai puternice echipe europene ale momentului. Urna campioanei României este completată de fostele deţinătoare ale trofeului Ligii Campionilor, Ciudad Real (Spania) şi THW Kiel (Germania), respectiv Kadetten Schaffhausen (Elveţia), formaţie la care evoluează şi internaţionalul nostru Rareş Jurcă. În faza grupelor vor fi angrenate 24 de echipe, care vor fi împărţite în patru grupe a câte şase echipe, meciurile urmând a se disputa în sistem tur-retur, între 28 septembrie 2011 şi 26 februarie 2012. Se vor califica în faza superioară a competiţiei primele patru clasate din fiecare grupă. Optimile de finală vor avea loc în dublă manşă eliminatorie, în perioada 14 - 18 martie 2012 (turul), respectiv 21 - 25 martie (returul), sferturile de finală între 18 şi 22 aprilie 2012 şi între 25 şi 29 aprilie 2012. Cele patru semifinaliste vor evolua la turneul Final Four, care se va desfăşura la Koln (Germania) pe 26 şi 27 mai 2012, turneu care va decide şi câştigătoarea competiţiei. Tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, ediţia 2011 - 2012, este programată pe 28 iunie, la sediul Federaţiei Europene de Handbal din capitala Austriei.

Joacă meciurile de acasă... în deplasare

După ce sezonul trecut clubul constănţean a primit undă verde din partea EHF să evolueze la Constanţa în faza grupelor Ligii Campionilor, HCM va trebui să-şi caute din nou o sală care corespunde cerinţelor forului european. Lucrările de extindere a suprafeţei de joc desfăşurate anul trecut în Sala Sporturilor nu i-au impresionat prea tare pe oficialii EHF. „Sub nicio formă Sala Sporturilor nu va fi acceptată pentru Liga Campionilor în sezonul 2011 - 2012 sau pentru ceea ce urmează. Federaţia Europeană de Handbal nu va mai accepta niciun recurs cu privire la Sala Sporturilor, indiferent de eforturile care vor fi făcute cu privire la reconstrucţia acesteia. Având în vedere că nu se construieşte o sală nouă în Constanţa, consecinţa logică este că niciun meci din Liga Campionilor nu se va mai desfăşura la Constanţa după terminarea sezonului 2010 - 2011. Omologarea Sălii Sporturilor din Constanţa în sezonul 2010 - 2011 este o excepţie şi este valabilă doar pentru acest sezon", se arăta în comunicatul EHF emis anul trecut. Astfel, HCM ar putea evolua din nou la Buzău sau în Sala Polivalentă din Bucureşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii