Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificari de organizare si sanctiuni drastice

ro

13 Oct, 2004 00:00 541 Marime text

Patronul Farului taie in carne vie

Consiliul Director al gruparii "alb-albastre" a decis desfiintarea posturilor de presedinte executiv si director sportiv, atributiile acestora urmand sa fie preluate de un director executiv, respectiv un secretar general * In functia de director executiv a fost numit Florentin Chiforeanu, fost vicepresedinte al Consiliului Director * Lui Mircea Crainiciuc, ramas fara functie si fostului secund Cristian Camui li s-au oferit posturi de antrenori la Centrul de Copii si Juniori * S-a decis amendarea jucatorilor si a celor doi oficiali implicati in scandalul "furosemid", dar si sanctionarea intregului lot de seniori si a antrenorului Grigoras pentru nerespectarea programului de pregatire

Consiliul Director al clubului de fotbal FC Farul s-a reunit luni seara la sediul din Primaverii pentru a analiza cele intamplate in ultima luna si a dispune masurile care se impun. Sedinta prezidata de patronul Gheorghe Bosanceanu a fost una furtunoasa si s-a desfasurat pana noaptea tarziu. Deciziile luate de membrii Consiliului au fost unele drastice, modificari ale modului de organizare a clubului si sanctiuni aspre, dictate atat impotriva jucatorilor, cat si a oficialilor. Astfel, s-a decis modificarea denumirii posturilor de conducere, incepand de ieri dimineata nemaiexistand functiile de presedinte executiv si de director sportiv. Atributiile acestora au fost preluate de un director executiv si un secretar general. In prima functie a fost numit Florentin Chiforeanu, fost vicepresedinte al Consiliului Director, in timp ce secretarul general urmeaza sa fie desemnat zilele acestea. Chiforeanu are mandat pana la sfarsitul anului, termenul putand fi prelungit pentru inca alte cateva luni. Fisele de post ale noilor "sefi" de la Farul vor fi completate si prezentate pentru aprobare in urmatoarea sedinta a Consiliului Director. Fostul presedinte executiv Marcel Lica, cel care si-a dat demisia la sfarsitul lunii septembrie, va ramane la dispozitia clubului pana pe data de 30 octombrie, cand va inceta termenul prevazut de Codul Muncii. Tot luni seara, i s-a propus fostului director sportiv Mircea Crainiciuc preluarea unui post de antrenor in cadrul centrului de copii si juniori FC Farul. Consiliul Director a mai hotarat restructurarea postului de antrenor secund ocupat pana luni de catre Cristian Camui. Fostului "locotenent" al lui Grigoras i s-a oferit un post de antrenor la Centrul de copii si juniori.

Amenzi si avertismente

Conducerea gruparii "alb-albastre" a luat luni seara si decizia de a acorda mai multe sanctiuni pecuniare jucatorilor si unor angajati ai clubului, amenzile fiind date pentru neindeplinirea atributiunilor de serviciu sau incalcarea regulamentului de ordine interioara. Considerat unul dintre principalii vinovati in scandalul "furosemid", Mircea Crainiciuc a fost penalizat cu suma de 1000 USD. Fostului director sportiv i se imputa faptul ca pe 27 august, la finalul meciului Sportul -Farul a semnat un proces verbal de recoltare a testelor antidoping trecand date nereale in ceea ce priveste respectarea procedurii. Din postura de delegat al clubului, Crainiciuc nu si-a indeplinit atributiile care ii reveneau. Dupa cum se stie, fotbalistii Senin si Apostol au fost "ajutati" de colegul lor, Baicu la prelevarea de mostre pentru test, fara a fi opriti de agentii recoltatori sau de reprezentantul clubului Farul. Tot luni seara, Adrian Senin si Iulian Apostol au fost sanctionati cu avertisment scris, in timp ce Mihai Baicu a primit o amenda de 1000 USD. Medicul echipei, Liviu Muja a primit si el un avertisment scris. Consiliul Director a stabilit ca in ultima luna au mai avut loc si alte abateri disciplinare, actionand in consecinta. Astfel, atacantul Mihai Gurita a fost amendat cu suma de 500 USD pentru ca a intarziat la programul echipei, in timp ce Grigoras a fost avertizat pentru ca l-a invoit pe jucator fara a cere acordul presedintelui executiv de la acea vreme. Consiliul a mai decis ca toti fotbalistii lotului de seniori sa primeasca avertismente pentru ca, in saptamana premergatoare meciului de campionat cu CFR Cluj, nu au respectat programul de pregatire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii