Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sirenele" vor să aducă titlul şi Cupa la Constanţa

ro

14 Apr, 2011 02:47 900 Marime text
csvtomis.jpgConstănţencele au mai disputat o finală de campionat, în sezonul 2008 - 2009, când au pierdut titlul în faţa celor de la CSU Metal Galaţi

La doi ani distanţă de finala pierdută în faţa celor de la Metal Galaţi, formaţia feminină de volei CSV 2004 Tomis are din nou şansa să obţină primul titlu de campioană din istoria clubului, urmând să întâlnească în ultimul act al play-off-ului pe Ştiinţa Bacău.

Primele două clasate la finalul sezonului regulat, Ştiinţa Bacău şi CSV 2004 Tomis Constanţa, vor începe la sfârşitul acestei săptămâni lupta pentru titlul de campioană. Primele două partide ale finalei Diviziei A1, fază a competiţiei care se dispută în sistemul „cel mai bun din cinci meciuri", se vor juca la Bacău sâmbătă şi duminică, ambele de la ora 11.00, şi vor fi arbitrate de Corneliu Malaxia şi de Lucian Năstase. Deşi băcăuancele au avantajul meciului decisiv programat pe teren propriu, oficialii constănţeni sunt încrezători în şansele formaţiei de pe litoral de a cuceri titlul de campioană. „Finala de anul acesta va fi foarte grea. Nu este un campionat câştigat, pentru că Bacăul este o echipă puternică, joacă de mult timp împreună şi de aceea trebuie să fim foarte atenţi. Avem o echipă tânără, puternică şi sper ca în acest sezon să aducă titlul de campioană la Constanţa", a spus preşedintele clubului de pe litoral, Cristian Zgabercea. La rândul lui, antrenorul Tomisului, Darko Zakoc, speră ca echipa sa să repete evoluţia din ultimul meci direct cu Ştiinţa, când „sirenele" s-au impus în minimum de seturi. „Finala va fi un mare obstacol pentru noi, îl respect foarte mult pe domnul Grapă, îi apreciez munca la Bacău, este o formaţie care joacă de trei ani în aceeaşi formaţie, dar ultimul meci de la Constanţa ne-a arătat că avem şanse", a declarat tehnicianul sârb. Dacă Tomisul are tot lotul valid, antrenorul Ştiinţei, Florin Grapă, abordează finala fără una dintre jucătoarele sale de bază, Georgiana Faleş, accidentată în semifinala cu Unic Piatra Neamţ.

Cupa României, la Sala Sporturilor

În cazul în care vor obţine titlul de campioana, constănţencele au şansa să câştige şi eventul, pentru că, în urma licitaţiei desfăşurate la Federaţia Româna de Volei, CSV 2004 Tomis a câştigat dreptul de a organiza turneul final al Cupei României. Competiţia este programată în perioada 7 - 8 mai. Sala Sporturilor din Constanţa va fi gazda Final Four-ului Cupei României, după ce gruparea de pe litoral a oferit cel mai bun preţ, 25.000 euro, la licitaţia de atribuire a organizării acestei competiţii. Clubul constănţean a câştigat lupta cu celelalte două grupări prezente, Ştiinţa Bacău şi Dinamo Romprest Bucureşti, care au pus la bătaie doar 22.000 euro, respectiv 15.000 euro. A patra echipa calificată la turneul final, CSM Lugoj, nu a participat la această licitaţie. Pentru ca turneul să se joace la Constanţa, oficialii clubului dobrogean trebuie să plătească această sumă Federaţiei Române de Volei în decurs de cinci zile. Ştiinţa Bacău s-a calificat în faza finală a Cupei după ce a învins pe Unic Piatra Neamţ cu scorul de 3-1, „sirenele" au trecut de CSM Bucureşti, cu 3-0, Dinamo a dispus de CSM Sibiu, scor 3-0, în timp ce CSM Lugoj s-a impus în faţa formaţiei SCM U Craiova cu scorul de 3-1.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii