Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revelion infect cu Cristian Travel

ro

14 Jan, 2005 00:00 4752 Marime text

Seara somaleza, la un hotel de cinci stele din Bulgaria

Mai multi turisti romani au reclamat cotidianului nostru tratamentul defectuos, chiar jignitor, la care au fost supusi in cadrul sejururilor petrecute cu ocazia revelionului la un hotel de cinci stele din Bulgaria * Reclamatiile au ca numitor comun bataia de joc la care sunt supusi turistii romani, pe banii lor, prin concursul nemijlocit al agentiilor de turism romane si straine * Disconfortul resimtit a generat, de aceasta data, protestele unei parti a actorilor implicati si ar putea conduce, pe cale de consecinta, la solicitarea unor explicatii oficiale, daca autoritatile de la Bucuresti vor decide sa se implice activ in acest domeniu * Turistii ameninta insa ca vor actiona in instanta agentia de turism Cristian Travel si pe reprezentanta acesteia, Cora Gavrila, pentru reclama mincinoasa si inselaciune * Acestia apreciaza ca, daca agentia romaneasca isi declina responsabilitatea in favoarea bulgarilor, nu are decat sa se indrepte ulterior impotriva acesteia, pentru a-si recupera sumele pe care va trebui sa le plateasca sub titlu de daune morale, daca asa va hotari instanta #

57 de turisti constanteni si tulceni au avut parte de o aventura de neuitat in statiunea bulgareasca Nisipurile de Aur. In ciuda calitatii ridicate a serviciilor oferite de hotelierul bulgar, noaptea de revelion, pentru care au si ales aceasta destinatie turistica, a fost un fiasco total. Mai multi turisti nemultumiti au declarat sub rezerva anonimatului ca, pentru a sarbatori noaptea dintre ani, li s-a pus la dispozitie aproximativ o treime dintr-un night-club, au fost inghesuite chiar si cate sase-opt persoane la o masuta de bar, joasa si inadecvata pentru dineul festiv si-n plus au avut parte de un meniu somalez, cu fripturi sleite si mari cat biscuitii. "Noi am cumparat calatoria in Bulgaria pentru ca distanta era mica, iar raportul dintre calitatea declarata si pret era unul excelent. Au fost totusi unele neplaceri datorate faptului ca, initial ni s-a solicitat o suma, iar ulterior am fost nevoiti sa achitam o diferenta de 20 de euro. In ofertele finale pe care le-am primit din partea agentiei de turism Cristian Travel, eram informati ca dineul de revelion va avea loc in restaurantul hotelului. La inceputul sejurului am fost informati verbal ca ni se pune la dispozitie un club de noapte pentru a avea o petrecere mai intima. Cu alte cuvinte, am fost pusi in fata faptului implinit, insa nici nu ne imaginam ce avea sa se intample. Am asteptat mai bine de o ora in fata localului, pentru ca nu venea nimeni sa-l deschida, iar cand am fost poftiti in interior, am realizat ca urma sa stam aplecati deasupra farfuriilor o seara intreaga. Mesele erau joase si rotunde. Mai mult, acestea erau compuse dintr-o rotonda de marmura si un soi de bordura de lemn, mai joasa cu cativa centimetri. Insa pe bordura nu incapea o farfurie normala, motiv pentru care o parte din noi si-au varsat continutul ordefului in poale. Paguba n-a fost chiar insemnata, deoarece pe farfurii erau doua sarmale de orez si cateva sandwich-uri din acelea de se mananca cu scobitoarea", declara grupul nemultumitilor.

Turistii vor da in judecata agentia Cristian Travel pentru reclama mincinoasa si inselaciune

Inconvenientele nu s-au oprit insa aici. "Cu zece minute inainte de miezul noptii am primit cate o sticla de vin la patru persoane, iar cu cinci minute inainte cate un pahar de sampanie. Dupa miezul noptii, am primit si fripturile, pe farfurii de prajituri, probabil pentru a nu se mai rasturna de pe masa. Acestea erau de dimensiunea unui biscuite si erau sleite si gretoase. Cum painea nu mai incapea pe masa, un ospatar plimba un cos de ici colo, clientii fiind obligati sa-si ordoneze strategic rezerva de felii peste paharele de vin", declara turistii nemultumiti. Acestia isi afirma convingerea ca responsabili, alaturi de bulgari, sunt si reprezentantii Cristian Travel, care si-au asumat fata de ei intreaga raspundere pentru sejurul de la Nisipurile de Aur. Acestia acuza chiar faptul ca agentia a solicitat initial un tarif, a plusat ulterior cu 20 de euro de persoana, a insistat tot timpul ca masa de revelion va fi grozava, ca dupa fiasco sa arunce toata responsabilitatea in carca bulgarilor. "Am fost sfatuiti sa reclamam in cartea de oaspeti a hotelului Admiral neplacerile cauzate noua in noaptea de revelion, ca si cum noi personal am fi incheiat un contract cu hotelul. Noi nu putem sa reprosam ceva decat agentiei care s-a angajat sa ne furnizeze niste servicii in conformitate cu oferta pe care ne-a prezentat-o in momentul in care am achizitionat pachetul de servicii. Daca lucrurile s-au intamplat altfel, noi nu putem decat sa cerem socoteala partii contractuale, respectiv Cristian Travel. Mai mult, avem toate temeiurile legale sa formulam o plangere penala impotriva reprezentantei agentiei pentru reclama mincinoasa si inselaciune. Daca instanta va obliga agentia la daune-interese potrivit intentiei noastre de a ne constitui si parti civile, aceasta se poate indrepta ulterior impotriva agentiei bulgare de turism ale carei servicii le-a contractat. Acesta este mecanismul legal si nu credem ca ar trebui sa acordam mila agentiei si reprezentantei acesteia, Cora Gavrila, pentru ca daca am face asa, nimeni nu va suporta consecintele faptului implinit, iar sansele ca si altor turisti sa li se intample acelasi lucru ar fi la fel de mari", declara turistii dupa aventura bulgareasca.

Cora Gavrila spune ca a fost molestata de bulgari, in momentul in care a cerut explicatii

Reprezentanta agentiei de turism, Cora Gavrla, a incercat sa raspunda punctual la acuzatiile aduse de grupul turistilor. Aceasta a apreciat ca diferenta de 20 de euro solicitata ulterior incheierii contractelor se datoreaza necesitatii de ultim moment de a opta pentru hotelul Admiral de cinci stele in locul hotelului Berlin de patru stele, datorita dimensiunii si exigentelor grupului. Gavrila declara ca intregul sejur a fost organizat in parteneriat cu agentia bulgareasca de turism Anons 94 cu sediul la Varna, in baza unui contract semnat in data de 30 noiembrie 2004. Mai mult, din schimbul de scrisori electronice si faxuri, reiese ca intre cele doua parti a existat continuu un schimb de informatii, desi bulgarii au intarziat de fiecare data sa ofere detaliile tehnice ale sejurului. In cele din urma, detaliul privind inlocuirea restaurantului cu acel night-club a venit pe mail prea tarziu pentru a se mai putea face ceva. Gavrila spune ca, in aceste conditii, a solicitat mese de restaurant cu scaune cu speteaza, iar bulgarii s-au angajat in acest sens. La fata locului insa a fost intampinata de cetatenii Zdarvko si Plamen, care i-au explicat intr-o rusa stricata ca acolo e Bulgaria, ca n-au decat sa plece din local daca nu le convine si ca toata mancarea si bautura va fi adusa mai tarziu, asa cum scrie la contract. Femeia gesticuleaza profund si nu se fereste sa foloseasca un limbaj colorat, pentru a ilustra ceea ce ea numeste "un hales-bules". Ea ne-a pus la dispozitie o caseta video, prin care spune ca poate proba ca cei doi cetateni bulgari au molestat-o si au supus-o unor violente verbale, in momentul in care a cerut explicatii pentru tratamentul oferit turistilor. Reprezentanta agentiei a formulat mai multe proteste pe adresa agentiei de turism Anons 94, a Agentiei Nationale a Agentiilor Turistice (ANAT) de la Bucuresti, la organismul similar de la Sofia (BATA), la departamentul de turism din cadrul Ministerului bulgar al Economiei si la Ambasada bulgara la Bucuresti. Ea crede ca situatia pe care a reclamat-o ar trebui sa genereze o atitudine ferma din partea autoritatilor bulgare, pentru a nu se mai putea intampla asemenea incidente. Cat priveste supararea clientilor ei, Cora Gavrila le acorda dreptate si spune ca isi va cere scuze cand va avea ocazia sa organizeze o serata pentru toti cei 57 de turisti. Cat despre intentia unora dintre acestia de a solicita in instanta daune morale, nici o vorba.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii