Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asfaltarea a nouă străzi din Techirghiol şi amenajarea a două sensuri giratorii, la final

ro

01 Oct, 2010 02:43 2024 Marime text

Techirghiol_primar_Adrian_Stan_03.jpgAdministraţia locală a oraşului Techirghiol se apropie de finalizarea programului de asfaltare demarat anul trecut.

Este vorba, mai exact, despre reabilitarea cu covor asfaltic a unor străzi şi amenajarea a două sensuri giratorii. În luna august, autoritatea locală din Techirghiol a semnat un act adiţional la acest contract de lucrări. Valoarea estimată a lucrărilor suplimentare a fost de 105.234,44 lei fără TVA, iar valoarea de atribuire de 100.000 de lei.

Techirghiol_primar_Adrian_Stan_02.jpgPotrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, pe strada Pictor I. Ţuculescu a fost necesară refacerea umpluturii peste conducta de aducţiune de apă potabilă, lucrare de înlocuire începută de RAJA Constanţa în vederea realizării compactării corespunzătoare cu gradul 98% pe o lungime de aproximativ 450 metri liniari. „Este necesară o suplimentare a lucrărilor cu demontarea şi montarea bordurilor, din cauza modificării insulei de dirijare de pe strada I. Ţuculescu, la intersecţia cu strada I. Tataran, în sensul lărgirii benzilor de circulaţie şi ridicării bordurilor la o nouă cotă a terenului pentru a evita inundarea pieţei. Este necesară refacerea umpluturii peste conducta de apă potabilă D = 250 mm, deoarece, după montarea acesteia pe strada Pictor I. Ţuculescu, compactarea cu pământ eterogen nu a fost corespunzătoare (...)", se arată în anunţul de atribuire. Potrivit primarului Adrian Stan, contractul de asfaltare şi amenajare a sensurilor giratorii a fost încheiat în luna decembrie anul trecut, lucrarea fiind finanţată de la bugetul local. „Proiectul a inclus asfaltarea a nouă străzi şi amenajarea a două sensuri giratorii, cel din centru şi încă unul situat la intersecţia a şase străzi. Lucrarea a fost estimată la 20 de miliarde de lei vechi, s-a atribuit la valoarea de 15 miliarde, iar cu această suplimentare va ajunge la aproximativ 16 miliarde de lei vechi", a precizat primarul oraşului Techirghiol.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii