Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:06 06 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce vor primarii

ro

29 Jan, 2010 02:59 2423 Marime text
manuela1_editorial.jpgÎn această perioadă, conducătorii comunităţilor locale aşteaptă votarea bugetului la nivel judeţean. Dar nu numai asta. Este o perioadă de frământări politice interne, iar primarii, membrii ai formaţiunilor politice, aşteaptă şi schimbări în partid.

Având în vedere faptul că în toate partidele vor avea loc anul acesta alegeri interne, este şi normal ca primarii, nemulţumiţi de modul în care au fost sprijiniţi politic, să aştepte schimbări. La PNL Constanţa situaţia este arhicunoscută. Majoritatea primarilor liberali aşteaptă o schimbare la nivelul conducerii judeţene a partidului. Din discuţiile pe care le-am purtat de-a lungul timpului cu diverşi edili, ei vor ca Puiu Haşotti să facă pasul înapoi din linia întâi a organizaţiei judeţene. Deşi filiala este condusă de Gheorghe Dragomir, în toţi aceşti ani de când organizaţia este reprezentată de el, primarii spun că n-au simţit vreodată că Haşotti ar fi plecat din fruntea structurii judeţene. Majoritatea sunt supăraţi că părerea lor nu a fost luată în seamă mai deloc sau, mai rău, că nu le-a cerut-o nimeni vreodată. Cea mai mare nemulţumire a primarilor PNL provine de la faptul că în momentul în care liderii liberali au refuzat să intre la guvernare alături de PD-L, nu au fost întrebaţi şi ei ce doresc. Edilii se tem că următorii trei ani petrecuţi în opoziţie vor fi dezastruoşi pentru comunităţile locale pe care le conduc. Mai exact, se tem că vor fi ocoliţi de multe dintre fondurile guvernamentale şi că problemele lor vor fi mai greu auzite unde trebuie, având în vedere faptul că PNL-ul pare, în ultima vreme, un partid mai mult pus pe harţă şi mai puţin dornic să pună umărul la ieşirea din criză. Aceasta este nemulţumirea primarilor PNL. Ei se aşteaptă deci şi la o schimbare a conducerii judeţene, în speranţa că şi vocile lor vor fi auzite pe viitor şi că se va ţine cont şi de părerea lor.

Nemulţumirea primarilor PSD, din câte am înţeles, este legată de faptul că preşedintele organizaţiei judeţene, primarul Constanţei, Radu Mazăre, nu prea există pentru ei. Aşa cum se vede din exterior, organizaţia este condusă mai mult de către preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. Pentru faptul că Mazăre nu prea are timp de ei, primarii aşteaptă ca după o eventuală schimbare la vârf să se întâmple ceva şi în conducerea organizaţiei judeţene PSD Constanţa.

Şi la PD-L Constanţa, „ecuaţia" este simplă. Majoritatea primarilor îşi doresc şi în acest caz schimbarea preşedintelui de filială, a lui Mircea Banias. Rămâne de văzut dacă, după alegerile interne, configuraţia conducerii locale a partidelor se va schimba, şi dacă se vor împlini şi dorinţele primarilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 29 Jan, 2010 14:25 Presedintele unui partid ,indiferent de culoarea politica, lucreaza cu membrii din Biroul Politic Central. Cand se vorbeste de schimbare in conducerea unui partid ,trebuie sa se faca in totalitate ,nu pe bucati.