Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laboratoarele şcolii Nicolae Bălcescu, reabilitate printr-o sponsorizare

ro

26 Nov, 2010 03:04 3040 Marime text
Nicolae_Balcescu_primar_Viorel_Balan_02.jpgComuna Nicolae Bălcescu se numără printre puţinele comune din judeţul Constanţa care se poate lăuda cu drumuri pietruite în proporţie de 99%.

De anul viitor, primarul Viorel Bălan vrea să demareze asfaltarea străzilor principale. „Sperăm că vom reuşi să asfaltăm drumurile pe care am vrut să le reabilităm prin Măsura 322, dar nu am reuşit. Sper ca în urma discuţiei pe care am purtat-o cu doamna ministru Udrea să primim fonduri măcar pentru 5-10 km de asfalt. Restul poate le vom reabilita şi noi cu o peliculă de dublu-bituminos", a afirmat edilul. Administraţia locală din Nicolae Bălcescu intenţionează să realizeze şi reţea de canalizare, însă în acest moment este în căutarea unor soluţii de finanţare. Primarul este mulţumit de faptul că a mai forat anul acesta două puţuri de alimentare cu apă, pe lângă cele două forate anul trecut, rezolvând astfel necesarul localităţii Dorobanţu. Reabilitarea iluminatului public în toată comuna este o altă realizare a autorităţii locale.

În prezent, primăria se ocupă de reabilitarea celor două laboratoare de la şcoală, cel de fizică-chimie şi cel de biologie, pe care le modernizează cu ajutorul unei sponsorizări. „Am primit o sponsorizare de aproximativ 95.000 euro din partea Petrom, care investeşte în energie verde pe teritoriul comunei noastre. Este vorba despre o reabilitare sută la sută a laboratoarelor, se face izolaţie termică, toaleta va fi nouă, cu fosă septică, se montează geam termopan, parchet, uşi noi. Sper ca până pe data de 10 decembrie lucrările să fie gata", a precizat primarul Bălan.

Miniteren de fotbal şi bază sportivă

Autoritatea locală lucrează în momentul de faţă şi la un miniteren de fotbal situat în incinta fostei grădiniţe. „Terenul va avea dimensiuni de 40/25 m, va fi împrejmuit cu un gard înalt de 5 metri, va fi dotat cu instalaţie de nocturnă şi gazon sintetic. Era necesar acest stadion pentru că în Nicolae Bălcescu nu exista", a spus edilul. Investiţia este finanţată de la bugetul local. Autoritatea locală din Nicolae Bălcescu urmează să construiască şi o bază sportivă, finanţată prin OG 7, ce va fi amplasată în vecinătatea zonei unde se colectează fier vechi. Lucrările se vor ridica la aproximativ şase miliarde de lei. Comuna Nicolae Bălcescu are şi echipă de fotbal - „Recolta" Bălcescu -, finanţată de la bugetul local. „Nu avem cheltuieli prea mari cu echipa. Le asigurăm echipamentul, transportul, îi susţinem cum putem. Am fost cam pe locul patru", a adăugat primarul Viorel Bălan.

Şi în acest an, primăria va oferi de sărbători un sprijin vârstnicilor din comună, constând în produse alimentare. De asemenea, aproximativ o mie de copii vor primi cadouri de Crăciun, iniţiativa primarului fiind asigurată din sponsorizări.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • paun clara 01 Nov, 2011 23:28 felicitari primarului! scoala noastra are un parchet de 30 ani de banci nu mai vorbesc,dar asta este !!!!!!de laboratoare .....